Gyors akkukereső
Gyors akkukereső

Akkumulátor kereső

Termékajánló

Blog

Akkumulátor ár, akkumulátor bolt vs. web shop?

Melyik akkumulátort válasszam?

Minden autós életében előbb, vagy utóbb eljön az a pillanat, amikor nehezen, vagy már nem is indítja be az akkumulátora az autóját. Jelen korban, már mi sem természetesebb, hogy elsődlegesen segítségül az Online térben keressük a választ a problémánkra.

Minél többet foglalkozunk, az üggyel annál több információt tudunk meg az akkumulátorokról, és ha nem is mindig, de egyre inkább bizonytalanabbá válunk a döntés pillanatában.

 

Akkumulátor története

Az egyenáramnak az elektrolittal érintkező ólom lemezekre gyakorolt hatását csak a XIX. században fedezték fel. Elektrolitba merülő ólomlemezek vegyi reakciójának villamosenergia-tárolási célra való felhasználására Wilhelm Josef Sinsteden mutatott rá 1854-ben.

 

 

Akkumulátorok jellemzői

Gépjármű-akkumulátorokkal szemben támasztott követelmények

 

Indítóakkumulátorok szerkezeti felépítése

2015.09.04 10:58

A savas-ólom akkumulátorok működése

 

Akkumulátor mint villamos energia tároló avagy mi zajlik le benne...

Indítóakkumulátorok jellemzői – Feszültségek

 

1.1.   Névleges feszültség

1.2.   Nyugalmi feszültség

1.3.   Belső feszültség esés

1.4.   Üzemi-kapocs feszültség

1.5.   Kisütési határ feszültség

1.6.   Közép feszültség

1.7.   Belső ellenállás

Indítóakkumulátoroknál kapcsolatosan három nevezetes áramerősséget definiálunk

-Névleges áram
-Normál áram
-Hideg indítóáram

 

2016.09.19 10:53

Akkumulátor kapacitás

 

Kémiai energiatárolóknál, azaz az akkumulátoroknál a kapacitás precízen megadott feltételek mellett a forrás töltéstároló képességét jellemzi.

Indító akkumulátoroknál –illetve munka akkumulátoroknál ezt amperórában (Ah) adják meg.

2016.09.20 10:49

Önkisülés – Élettartam

 

Az akkumulátor önkisülése

Az önkisülés a terheletlen akkumulátorokban kialakuló villamos töltésmennyiség csökkenéseként határozhatjuk meg. Itt kifejezetten a kiszerelt akkumulátorokról beszélünk, ahol nincsen szó egy esetleges fantomfogyasztásról, mint pl. egy autó belső órájáról, vagy éppen a riasztórendszerek fogyasztásáról.

Az autó akkumulátor jellemzőinek változása a külső körülmények hatására

 

Az autó akkumulátor, illetve a munka akkumulátor jellemzőinek ismertetésekor már megemlítettük, hogy a terhelés és a hőmérséklet hogyan befolyásolja a telepünk kapacitását, energiatároló képességét. Ezen részben azt elemezzük érintőlegesen, hogy ez a két tényező hogyan hat az akkumulátor többi jellemzőjére.

 

      Ahhoz hogy az alábbi 3 jelenséget megértsük,átlássuk említést kell tennünk az akkumulátorok belsejében lévő folyadékról azaz elektrolitról, amely nem más mint kénsav és ioncserélt víz elegye. A közép-európai hőmérsékleti viszonyok között üzemelő akkumulátor feltöltött állapotában a kénsav sűrűsége 1,28 kg/liter. Bár önállóan is vezeti az áramot a kénsav egy bizonyos sűrűség felett már nem javul a vezető képessége, ezért hígítva van ion cserélt vízzel. Az ion cserélt víz , mint önálló anyag nagyon rossz vezető képességgel bír, ezért több fejlesztés is napvilágot látott már az akkumulátor gyártásban, ami ezt az elegyet próbálja egyenletes szinten tartani. Az elektrolit célja, szerepe az akkumulátor belsejében, hogy elektromos kapcsolatot hozzon létre az ólom (pozitív-negatív töltésű) lemezek között. Azaz ha az elektrolit savsűrűsége csökken, a vezetőképesség is csökken,gyengül az akkumulátorunk. 

A gépjárművek akkumulátorainak külső áramforásról történő feltöltésére a garázs illetve szervizberendezéseket gyártók akkumulátor töltőket hoznak kereskedelembe. Az alábbi bejegyzésünk elsősorban csak a végfelhasználó szempontjából fontos információt közli.

Bár különféle tulajdonságú berendezések főbb kapcsolási vázlatait megadjuk, a bonyolultabb, fejlettebb automata töltőberendezések szerkezeti működését, a terjedelme miatt, mint pedig műszaki szabadalmak végett nem részletezzük.

Töltési módok-Töltés karakterisztikák

 

Egy kellemetlen élmény ,amit már tapasztalt szinte minden autós: A sofőr beszáll az autójába, elfordítja a gyújtáskapcsolót, és ez történik ..... azaz semmi vagy csak egy rövid indítás, de az autó nem indul. A következő ami megfordul majdnem mindenki fejében: Irány a szomszéd, bika kábel, esetleg töltő.

Azonban, ha nincs,ki segítene a probléma áthidalásában, az autómentés hamar drága mulatsággá válhat.

Ez az élmény általában a legmeghatározóbb minden sofőr életében , hogy elhatározza "hogy a garázsban lennie kell egy töltőnek." Ám ahhoz hogy, tudjuk hogy mire is van szükségünk és mit várunk el egy akkumulátor töltőtöl , érdemes tudnunk hogy egyes berendezések miképpen működnek, különösképpen milyen töltési módók másnéven töltési karakterisztikák vannak.

Alább ezen módokról olvashat.

Akkumulátor töltése és kisütése

Az akkumulátorok töltési és kisütési folyamatával érintőlegesen foglalkoztunk már korábbi bejegyzésünkben. Tudjuk, hogy töltéskor energiát viszünk be, azaz fogyasztóként működik, míg kisütéskor energia leadás, energia kivétel történik. Ebben a fejezetben először a legfontosabb elméleti részeket ismertetjük, majd elemezzük a töltő és az akkumulátor kapcsolatát.

Az akkumulátor és a töltőberendezés kapcsolata

 

Válasszunk gondolatban egy olyan töltőberendezést, amelynek üresjárati feszültsége egy tetszőleges értékre állítható be, és ezt kapcsoljuk össze az akkumulátorunkkal.

Az akkumulátortöltés gyakorlatban-töltési módok

Autónk használata közben a generátor gondoskodik a telepünk töltött állapotban tartásáról, ellenben előfordulhat egy váratlan hiba mely lemerítheti az akkumulátorunkat, ilyenkor szükséges egy külső áramforrásról a tárolóba energiát bevinni. Ez esetben a munkavédelmi előírásokon kívül fontos az alábbi szabályokat szem elött tartanunk.

 

 

12 Kérdés akkumulátorokról és töltőkről?

Nem tudja hogy eldönteni , hogy melyik akkumulátort, vagy töltőt vásárolja meg? Íme néhány kérdés , és válasz ami talán segít Önnek , Neked a döntésben.

Start Stop rendszer avagy üzemanyag csökkentés hatékonyan

 

 

A közlekedés jövője avagy hogyan csökkentsük akkor az autók üzemanyag fogyasztást...

2016.04.20 09:19

Akkumulátor csere

Sokan félve kezdenek egy-egy akkumulátor cserébe otthon. Sok tévhít kering az akkumulátor csere körül, miszerint elmegy a computer, többé nem indul be stb. Ezek az állítások az átlag autóknál nem igazak. Egy átlagos autónál amire számíthatunk:

  • megszólal a riasztó
  • a rádió gyári bellítása törlődik
  • egyéb kényelmi funkciók törlődnek (ülés, tükör memória stb.) 

 

Akkumulátor cserét nem javaslunk felső kategóriás autóknál illetve olyan gépjárműveknél ahol az autó Start-Stop rendszerű, illetve BMS - IBS rendszerrel van szerelve. Érdemes tájékozódni előtte.

2020.03.02 14:44

Sokat gondolkoztam azon, hogy megosszam az alábbi pár sort az olvasóval, de számunkra fontos hogy az általunk ismert információk előre segítsék az ügyfeleink elégedettségét.

Az elmúlt pár napban belefutottam a neten egy „blog bejegyzésbe” mely a Start-Stop akkumulátorok cseréjére vonatkozott.

Akkumulátor újrahasznosítás avagy ne dobk ki felelőtlenül

 

Napjainkban szinte elképzelhetetlen hogy háztartásunk részeként ne legyen egy személyautó a tulajdonunkban, és ez egyben azt is jelenti hogy bizonyos időszakonként megjelenjen egy működésképtelen "hulladék akkumulátor". A folyamatos felhívások,marketing hatására szinte minden ember tudatában van annak hogy ez az alkatrész nem mindennapi hulladék amit csupán ki dobunk a hagyományos hulladék gyűjtő edénybe, hanem egyfajta különleges bánásmódót igényel, mivel igen magas környezetszennyező hatása van

 

Szia

Tudom, hogy nem erre számítottál, de javasoljuk, hogy ezt most tényleg olvasd el.

Miért nem lehet sav nélkül vásárolni, szárazon töltve motor akkumulátort?

 

A választ itt találod.

 

Nem adódott semmi problémám. Gyorsan megkaptam a visszaigazolást és az ebben foglaltaknak megfelelően másnap délelőtt a terméket. Azóta is használom minden gond nélkül.

Dunabarát

Nagyon segítőkészek voltak. Alapból csak 4-5 munkanapon belül tudták volna szállítani, de jeleztem,sürgősen kellene és elintézték, megkapjam hamarabb.

Köszönöm.

Minőséget forgalmaznak, széles a választék és kedvezőek az árak.

 

Rugalmasak voltak a boltban, egyből visszahivtak egyeztetni

 

Egyszerű ügyintézés, 24 órán belüli megkaptam, minőségi árú korrekt árban.

Isaac

Ennyire segítőkész, szakszerű és vásárló centrikus hozzáállást korábban még nem tapasztaltam. Ezúton is köszönöm.

István Szabó

Gördülékeny és eddig mindig volt minden készleten

Akksit tőlük veszek már évek óta

 

OS Tuning Kft

Megbizható, a legjobb árban kaptam meg az aksit

István

Teljesen véletlenül kerültem a webáruház oldalára. Első jó pont a kedvező ár, miután telefonon is érdeklődtem (korrekt tájékoztatás, jó hangulatú beszélgetés) egyértelmű volt, a vásárlásom.

Valóban "Fer-Sales". Csak így tovább! 

 

"Gördülékeny ügyintézés,  tökéletes ."

Az általam keresett akkumulátortöltőhöz több kiegészítő is. Rendben volt.

 

Ma reggel megrendeltem a terméket, délben átvettem a futártól. Korrekt áruház, ajánlanom mindenkinek

Gabesz

Telefonon keresztül is segítőkészek voltak, delutan rendeltem, a következő 24 belül már meg is kaptam.

Gábor

Precíz  kiszolgálás, péntek délutáni leadva, kedd délben érkezett, friss 1 hónapos akksi, rendesen feltöltve

Imre

Az akksit amit rendeltem tökéletes kondícióban volt!

András

A korábbi pozitív tapasztalataim alapján vásárolok nagy bizalommal.

Probléma mentes volt a vásárlás. Köszönet érte sokadszor.

Így további javaslattal nem élnék.

Nagyon segítőkészek! !! Érdemes tanácsot kérni a vásárláshoz.

Szívesen segítenek ha tanácsra van szükség!

Női vásárló

Nagyon jó árban találtam meg a kiválasztott akkumulátort, a visszaigazolások a megrendelesemről rendben megérkeztek.

András

Teljesen meg vagyok elegedve, leadás utan par perccel mar kapcsolatba is lepetek velem (telefonon is hivtak a szokasos email uzeneten kivul).

paragazo

"Korrektek és gyorsak voltak. Az akksi és a saru kifogástalan állapotban megérkezett."

Zsombor

"A futár elcserélte a cuccomat mással, azonnal lekommunikálták, és másnapra itt volt a jó árú. Ötös! : )"

 

Ufo

A rendelt akkumulátor gyorsan megérkezett annak ellenére is, hogy az ünnepek előtti csúcsforgalom volt a futárszolgálatoknál. Érkezéskor rámértem a feszültségére: 12, 6 V - ahogy kell, szépen indul vele az autó.

Zoli

"Meglepően gyors volt a kiszállítás. (rendelèst követő napon)"

Jenő

 

"Nagyon korektek voltak, azonnal elismerték a téves küldést és másnap megkaptam a jót."

"Értékelem, előzőleg feltöltötték a motor akkumulátort savval, így rögtön tudtam használni. Köszönöm."

Norbert

Gyors ügyintézés, pontos tájékoztatás a termékről, hozzáértő kereskedői hozzáállás.

A bolt vásárlója

Nagyon segítőkészek, kedvesek.Felhívtak, tudják küldeni.

Gabor

"Variáltam a rendelésemmel, még időben észrevettem, mégsem fog beférni a kiszemelt akku, a magassága miatt. Megvettem a magasat, de kértem türelmet, majd végül alacsonyabbat rendeltem. Többször beszéltünk telefonon, nagyon segítőkészek, türelmesek voltak! : ) A vett akkuval minden OK.

Jó áron vannak az akkuk, és hihetetlen, hogy 800 forintért elviszik bárhova 1 nap alatt a 15-20 kilós akkukat! : ) "

Noi

Minden rendben a boltal, csak ajánlani tudom mindenkinek! Az ügyfélszolgálat nagyon készséges!

Amigo

Kedvező, de mégis friss gyártású akkumulátor, és szakszerű választ is kaptam telefonon.

K.

Harmadszor rendeltem tőlük, az előző esetekben is, most is pontosan küldtek a megrendelt árut. Bátran ajánlom mindenkinek!

A bolt vásárlója

A neten talàlt fórumon olvastam erről az akkuboltròl. Azt olvastam, hogy csak fris gyàrtàsù akkumulàtort àrulnak.

Ez valóban ìgy is van.

Most szeptember végén rendeltem, 2018. Jùniusi az akkumulàtor. A boltba kerülése Szeptember elsó két hete.

Egyszerű rendelés, azonnali szállítás, jó árak. Ajánlani tudom az üzletet.

Pityu

Kigogástalan terméktpasztalat. 
Ingyenes házhozszállítás a promóciós időn belül. 
24. órán belül már az autóban üzemelt az akkumlátor."

A weboldal könyen használható és pontosan küldik amit rendeltél. Hamarabb megjött a rendelésem mint az értesítés arról futárszolgálat átvette az általam rendelt akkumulátor. Ajánlom mindenkinek."

Telefonon is beszéltem az üzlettel, segítőkészek voltak és a rendelést egy napon belül megkaptam (ehhez 14: 00 előtt kell leadni)

Anonim

Azonnal hívtak, amint leadtam a rendelésem,egyeztetni a kiszállításról. Rugalmasan és rendkívül korrekten ment

Gergő

Nagyon elégedett vagyok a vásárlás folyamatával, a gyorsasággal, az árú minőségével

Handa Miklos

 

 

Korrekt kiszolgálás, garancialevél kitöltve a csomagban és a legjobb netes áron, illetve ingyenes házhozszállítással történt, 50k felett."

Vitya

Korrekt kiszolgálás, ajánlom mindenkinek. Az opció amivel a terméket választottam egy nappal növelte volna a kiszállítás idejét ezért telefonon megkerestek a kérdéssel , hogy mi legyen.

A bolt vásárlója

A termék megrendelése egyszerű . Az átadás is időre, pontosan.
Nem először jártam náluk, mindig azt kaptam amit vártam. 
Szükség esetén a jövőben újra igénybe veszem szolgáltatásukat."

Andor

Pozitívot tudok mondani, nagyon elégedett vagyok a bolttal is és a termékkel is! 5 csillag!

Kisgyerek

 

Azonnal visszajeleznek. Bármiféle kérésre rugalmasan reagálnak

 

Jasper

 

Rendkívül rugalmasak, telefonon sikerült módosítani a , amiről azonnal kaptam is e-mailt.

Nagyfokú rugalmasság, vevőközpontúság.

Megbízható bolt, kiváló akkumulátorok!
Köszönjük

Ildikó

Segítőkész és türelmes  az eladó a telefonban érdeklődéskor.

Több infót adott mint amit vártam : )

Egyáltalán nem akart lerázni (úgy, ahogy konkuens boltokban teszik. )

A leadástól az átadásig mindenről tájékoztattak.

A számlák és egyéb tájékoztatók nagyon részletesek és átláthatóak. 

Meg vagyok elégedve a bolt által nyújtott szolgáltatással!

Laci

Legközelebb is vásárolnék ennél a boltnál! !!

Rugalmasan kezelte, először nem tudtam kp-ban fizetni.

Sneci

Mindket rendelesem 48 alatt megerkezett. Arban es kiszallitasban is verhetetlennek bizonyultak eddig, csak ajanlani tudom a boltot.

paragazo

Nagyon jó kommunikáció, kitöltött garancialevél.

Verkäufer sprechen Deutsch + Englisch = Az eladók németül és angolul beszélnek.

Chris

"Electric akkut kerestem, de ők  nem forgalmazzák. Vartát vásároltam, kiváncsian várom meddig bírja az electric után"

Jocó