Új jelszó kérése

Üdvözöljük az AKKU-FER Sales KFT.Webáruházában!
Válogasson kedvére a termékeink között,és találja meg az Önnek legmegfelelőbbet legyen akár az
Autó akkumulátorMotor akkumulátor, illetve Munka akkumulátor.

A hosszú távú, nagy igénybevétel hatására az autó akkumulátorok is, mint minden fogyóeszközök, egy idő után sajnos elhasználódnak. A személygépkocsik esetében fokozottan kell ügyelnünk az akkumulátorok ellenőrzésére, hiszen nem csak roppant kellemetlen, ha gépjárművünk leáll, de rendkívül veszélyes is lehet. A közúti balesetek megelőzése érdekében érdemes időközönként egy szakember tanácsát is kikérni, hogy megvizsgálja készülékünk állapotát.

Akkumulátorboltunkban csak a legjobb minőségű, csúcskategóriás termékeket találhatják meg, sőt, a hagyományos készülékek mellett kaphatóak még teherautó, zselés, spirálcellás akkumulátorok és akkumulátor töltők is.Ne habozzon, és mielőbb vegye igénybe szolgáltatásinkat, szakmai blogunkat ,ha pedig nem biztos a döntésében, kérjen segítséget: cégünk munkatársai készségesen segítnek kiválasztani a megfelelő akkumulátort.

Akkumulátor kereső

Kérjük válasszon:
  TOP termékek
  Termékajánló
  Tanúsítvány
  Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  Blog
  2015.08.07 09:24

  Start-Stop rendszer működésének az elve

  Start Stop rendszer avagy üzemanyag csökkentés hatékonyan

   

   

  A közlekedés jövője avagy hogyan csökkentsük az üzemanyag fogyasztást...

  Alacsonyabb károsanyag kibocsátás,fogyasztás és költség csökkentés anélkül hogy a vezetési stílusunk megváltozna. Egy műszakilag kidolgozott, rendkívül gazdaságos "okos" megoldás: A start-stop rendszer.

   

  A start-stop rendszer működése éppen olyan egyszerű, amennyire hatékony: A motor automatikusan leáll amikor az autónk meg áll. A motor újra indításához nem társul különösebb mozdulatsor,mint ha járna a motorunk  azaz egyszerűen a kuplungpedál megérintésével vagy automatikus váltórendszerrel ellátott járművek esetén a fékpedál felengedésével indítható újra.

   

  Ezzel a rendszerrel azon felül hogy kevesebb lesz a károsanyag kibocsájtásunk , üzemanyagot -költséget takaríthatunk meg.
  Mennyi is ez az üzemanyag meg takarítás?

   

  Egy normál városi forgalomban akár 15%-os üzemanyag-megtakarítás is elérhető.

   

  Mennyi üzemanyag szükséges egy üzem meleg motor újra indításához?

   

  Egy korszerű benzinmotor esetén a melegindításhoz szükséges üzemanyag-mennyiség megegyezik a 0,7 másodpercig történő alapjáratban történő járatás során elfogyasztott mennyiséggel.

   

  A Start Stop rendszer elemei:

   

  1. Start Stop akkumulátor
  2. Start-Stop önindító
  3. Start-Stop generátor 
  4. Start-Stop vezérlőegység
  5. Feszültség kiegyenlítő
  6. Érzékelők

   

   

  1.Start Stop akkumulátor

  Az AGM-technológiával gyártott akkumulátorok a felépétsükben térnek el a hagyomásos indító akkumulátor társaitól. Az ólom lemezei között vékony üvegszálakból készült szeparátok helyezkednek el és tartják magukban elektrolitot. A vékony kiképzéséből adódik a nagy felületi  nyomás az alacsony belső ellenállás. Az említett két fizikai tulajdonságból adódik hogy az ólom lemezek között a kémiai folyamat gyorsabb, akár kisütésről (indítózásról) akár töltésről beszélünk.

   

  2.Start Stop önidító

   

  A technológi alkamazását a megnövelt élettartamú önindító adja, mely megbirkózik az emelt indítási számmal. 

  Az öndító felépítéseben tett változtatások: 
  • a csapágyhelyek megerősítése
  • a bolygómű (áttétel) tovább fejlesztése
  • a kommutátorok optimalizálása (a tényleges áram felvétel itt történik meg indítás közben)

   

   3.Start Stop generátor

  A generátorok tekintetében kiemelkedő teljesítménnyel bírnak a Start Stop rendszerhez kialakítottak, melyek már alacsony fordulatszámnál is magas töltő áramot képesek továbbítani az akkumulátor felé, anélkül hogy ez többlet terhelést jelentsen a motor oldalán.

  Ez a többlet teljesítmény teszi lehetővé hogy minden egyes leállítás után rövid időn belül vissza tudja tölteni a megfelelő mennyiségű energiát az akkumulátorba. 

   

  4.Vezérlő egység

   

  A hagyományos fedélzeti számítógépekkel szemben  a start-stop rendszerek vezérlőegységeit kiegészítő  funkciókkal látták el az önindító, az akkumulátor, a főtengely, valamint a keréksebesség- és a üressebességfokozat-érzékelők esetében. Egy kifejezetten erre  a célra kifejlesztett szoftver elemzi az érzékelőkből érkező adatokat, s így szabályozza a start-stop funkciót.

   

  5. Feszültég kiegyenlítők, érzékelők

  A gépjármű elekromos rendszerének feszültségszintje indítás közben lecsökken. Ez a feszültség esés károsíthatja az elektromos berendezések működését, így például a rádióadás vételének megszakadásával vagy a navigációs funkció megszűnésével járhat. A feszültség kiegyenlítő e funkciók megőrzését biztosítja az elektronikai rendszer feszültségének a motor indításakor történő stabilizálása révén.


  Ha hasznosnak véled oszd meg...

   

   

   

     Megnézem a többit is...