Üdvözöljük az AKKU-FER Sales KFT.Webáruházában!
Válogasson kedvére a termékeink között,és találja meg az Önnek legmegfelelőbbet legyen akár az
Autó akkumulátorMotor akkumulátor, illetve Munka akkumulátor.

A hosszú távú, nagy igénybevétel hatására az autó akkumulátorok is, mint minden fogyóeszközök, egy idő után sajnos elhasználódnak. A személygépkocsik esetében fokozottan kell ügyelnünk az akkumulátorok ellenőrzésére, hiszen nem csak roppant kellemetlen, ha gépjárművünk leáll, de rendkívül veszélyes is lehet. A közúti balesetek megelőzése érdekében érdemes időközönként egy szakember tanácsát is kikérni, hogy megvizsgálja készülékünk állapotát.

Akkumulátorboltunkban csak a legjobb minőségű, csúcskategóriás termékeket találhatják meg, sőt, a hagyományos készülékek mellett kaphatóak még teherautó, zselés, spirálcellás akkumulátorok és akkumulátor töltők is.Ne habozzon, és mielőbb vegye igénybe szolgáltatásinkat, szakmai blogunkat ,ha pedig nem biztos a döntésében, kérjen segítséget: cégünk munkatársai készségesen segítnek kiválasztani a megfelelő akkumulátort.

Akkumulátor kereső

Kérjük válasszon:
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2015.08.31 09:43

Akkumulátorokról általánosan

 

Akkumulátorok jellemzői

Gépjármű-akkumulátorokkal szemben támasztott követelmények

 

Ahhoz hogy a számtalan, különböző elven működő,gyakorlatban is megvalósított kémiai áramforrás közül valamelyik a gépjárművek indító akkumulátoraként is megállja a helyét,igen sokféle követelménynek kell megfelelnie. 

Az alábbiakban felsoroljuk a legfontosabbakat:

 

  1. Az energiatárolónak tölthetőnek kell lennie

Indító akkumulátornak csakis olyan telepek jöhetnek számításba melyek nemcsak az energia leadására képesek hanem annak fogadására is képesek. Az ilyen telepeket szekunder galván elemnek nevezzük.

            2. A telepnek nagy áram terhelhetőségünek kell lennie

A belső égésű motorok indításához általában 1-10kW közötti teljesítmény felvételű villamos gépeket alkalmazunk hétköznapi nyelven önindítókat,melyek viszonylag alacsony kapocs feszültség mellett akár 1000A terhelő áramot is felvehetnek. Az 1000A csúcsáram jellemzően csak az igen nagy hengerűrtartalmú teherautóknál illetve munkagépeknél találkozunk. A hétköznapokban ez az áram személyautóknál 80A-300A-ig terjed.

Ahhoz hogy ezt a nagy áramot kinyerhessük egy indító akkumulátorból lehetőség szerint a lehető legkisebb belső ellenállásúnak kell lennie.

Ez az ellenállás akkumulátorokként változik, mivel talán ez a legnehezebben teljesíthető követelmény,hiszen a fent felsorolt adatokból belátható hogy az akkumulátor belső ellenállása 0,1-0,001Ω kell hogy essen az indítómotor ellenállásától függetlenül.

             3.Szélsőség környezeti viszonyok szemben ellenálló legyen

A legfontosabb környezeti behatások:

  • széles hőmérséklet tartomány
  • rázkódás
  • korrózió

A környezeti behatásokkal szembeni követelményeket nemzetközi szabvány rögzíti,melyet a magyar szabvány mechanikai jellemzőként rázás állóssággal egészít ki.

A rázásállóság egy két órás teszt mely 30m/s2 maximális gyorsulású 30Hz frekvenciájú függőleges szinuszos alternáló mozgás.

A rázásállóságon kivül további hagyományos környezetállósági szabályok, szabványok léteznek,ilyen például az akkumulátor tömítettségére vonatkozó szabvány melynek lényege hogy megfelelő szintig feltöltött akkumulátor 45 fokos elbillentés hatására az elektrolitnak a szellőződugókon még szivárognia sem szabad, illetve még elektrolit nyom sem keletkezhet.

Lényeges még tudnunk,hogy az akkumulátor terhelhetőségére vonatkozó adatokat nemzetközi szabvány alapján -18C fokon mérve adják meg a gyártók általában.

           4.Fajlagos energiatároló képességük magas legyen

Az akkumulátorgyártók különböző  technológiák, illetve ötvöző anyagok felhasználásával, azonos doboz méret mellett a fajlagos tömeg csökkentésével szemben kapacitás növelésre törekszenek. pl.Powerframe illetve a 3DX rácstechnológia. Ennek eredményeképpen nem ritka hogy azonos doboz méretnél különböző kapacitású akkumulátorokkal találkozunk az üzletek polcain. 

Példaképpen egy H4 doboz méretnél a Varta akkumulátor sorozat a következőképpen alakul.

Hosszúság:207mm

Szélesség :175mm

Magasság :190mm

A termék sorozat:

3 különböző kapacitás azonos doboz méret, mégis nagyobb fajlagos energiatároló képesség.

            5.Csekély karbantartás igényeljen

 

Az autógyártás az elmúlt 2-3 évtizedben nagy ütemben fejlődött. A fejlődés egyik legfontosabb célja az ügyfelek kényelmére összpontosult. Ebből a fejlődésből eredendően az autógyártók, és az ügyfelek is olyan áram forrásokra tartottak igényt melynek egyáltalán nincs, vagy csak minimális gondozást igényelnek.

 

           6.A töltést hosszú ideig kell megőriznie

Minden akkumulátorterhelés nélkül is veszít a töltésmennyiségből, ezt nevezzük önkisülésnek. A régebbi (szurkos) akkumulátoroknál elfogadható a napi 1%-os töltéscsökkenés. A mai korszerű akkumulátorok, az ötvöző anyagok, illetve a nagyobb tisztaságú ólom felhasználásának köszönhetően akár 8-12 hónapig is eltárolhatóak anélkül hogy elveszítenék az indítóképességüket.

          7.Mélykisütést el kell viselniük

Az autók,motorok,és egyéb gépjárművek üzeme alatt előfordulhat,hogy a szélsőséges terhelési állapot, generátorhiba, vagy éppen rajtahagyott fogyasztó(világítás,csomagtérlámpa) az akkumulátort teljesen lemeríti.

Ilyenkor beszélünk abszolút mélykisülésről. Az akkumulátorok különféleképpen reagálnak erre az állapotra. A savas ólomakkumulátorokban ekkor az elektrolit erősen felhígul vezetőképessége jelentősen le romlik- mely töltéskor jelenthet gondot-. s a hatóanyag térfogat-növekedése masszahullást eredményezhet. A mai fejlett technológiáknak köszönhetően azonban a ritkán előforduló mélykisülést bizonyos gyakorissággal jelentősebb meghibásodás nélkül is elviselik. Természetesen ettől függetlenül kerülni kell a mélykisütött állapotot. 

 

          8. Előállítási költség

Lényeges tudnunk,hogy egy akkumulátor előállítási költsége akkor versenyképes, ha egy gépjármű teljes árának nem több mint 1%!

Mindenezek ismeretében elmondható hogy a fejlesztéseknek köszönhetően sok új kémiai áramforrást fejlesztettek ki(Li-Po, Ni-Cd, Ni-Mh,stb.) de mivel az ólom az egyik legolcsóbban előállítható fém, ezért a mai napig az 1859-ben feltalált és azóta folyamatosan tökéletesített savas ólomakkumulátorok felelnek meg a legtökéletesebben. 

 

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg...

"Kifogástalan segítőkészek minden tanácsot használati módot elmondanak. Értik a dolgukat."

Wolf

 

"Nem adódott semmi problémám. A rendelésre gyorsan megkaptam a visszaigazolást és az ebben foglaltaknak megfelelően másnap délelőtt a terméket. Azóta is használom minden gond nélkül."

Dunabarát

"Nagyon segítőkészek voltak. Bár nem volt raktáron az áru és alapból csak 4-5 munkanapon belül tudták volna szállítani, de jeleztem, hogy sürgősen kellene és elintézték, hogy hamarabb megkapjam. Köszönöm.

Minőségi termékeket forgalmaznak, széles a választék és kedvezőek az árak."

 

"Nagyon rugalmasak voltak a boltban, a megrendelés után egyből visszahivtak egyeztetni"

A bolt vásárlója

"Egyszerű ügyintézés, 1 munkanapon belüli szállítás , minőségi árú korrekt áron."

Isaac

"Ennyire segítőkész, szakszerű és vásárló centrikus hozzáállást korábban még nem tapasztaltam. Ezúton is köszönöm."

István Szabó

"Minden gördülékeny és eddig mindig volt minden készleten !

Akksit tőlük vásárolok már évek óta"

OS Tuning Kft

"Gyors, megbizható a legjobb áron kaptam meg az aksit"

István

"Teljesen véletlenül kerültem a webáruház oldalára. Első jó pont a kedvező ár, majd miután telefonon is érdeklődtem (korrekt tájékoztatás, jó hangulatú beszélgetés) egyértelmű volt, a vásárlásom. Valóban "Fer-Sales". Csak így tovább! "

A bolt vásárlója

"Gördülékeny ügyintézés, minden szempontból tökéletes volt minden."

"Az általam keresett akkumulátortöltőhöz több kiegészítő is található, kedvezőbb ár mint más webáruházakaban. Minden rendben volt."

A bolt vásárlója

"Ma reggel megrendeltem a terméket, másnap délben átvettem a futártól. Gyors, korrekt áruház, csak ajánlani lehet!"

Gabesz

"telefonon keresztül is segítőkészek voltak, delutan rendeltem, másnap már meg is kaptam."

Gábor

"Érdemes itt rendelni, minden úgy van ahogy leírták!"

 

"Gyors kiszolgálás, péntek délutáni rendelés, kedd délben érkezett, nagyon friss 1 hónapos akksi, rendesen feltöltve"

Imre

"Az akkumulátor amit rendeltem tökéletes kondícióban volt!"

András

"A korábbi pozitív tapasztalataim alapján vásárolok nagy bizalommal itt.

Probléma mentes volt a vásárlás. Köszönet érte 
sokadszor. Így további javaslattal nem élnék."

A bolt vásárlója

"Teljesen meg vagyok elégedve. Maximális segítőkészség, gyors szállítás, a termék tökéletes. Ha a jövőben akkumulátort vagy akkutöltőt kell vásárolnom, biztos, hogy újra tőlük fogom venni!"

A bolt vásárlója

"Nagyon segítőkészek! !! Érdemes tanácsot kérni a vásárláshoz.

Szívesen segítenek ha tanácsra van szükség!"

Női vásárló

"Nagyon jó áron találtam meg a kiválasztott akkumulátort, a visszaigazolások a megrendelesemről rendben megérkeztek."

András

"Teljesen meg vagyok elegedve, rendeles utan par perccel mar kapcsolatba is lepett velem az ugyfelszolgalat (telefonon is hivtak a szokasos email uzeneten kivul)."

paragazo

"Korrektek és gyorsak voltak. Az akksi kifogástalan állapotban megérkezett."

Zsombor

"A futár elcserélte a cuccomat mással, azonnal lekommunikálták, és másnapra itt volt a jó árú. Ötös! : )

Jó árak, gyors postázás."

Ufo

"A rendelt akkumulátor gyorsan megérkezett annak ellenére is, hogy az ünnepek előtti csúcsforgalom volt a futárszolgálatoknál. Érkezéskor rámértem a feszültségére: 12, 6 V - ahogy kell, szépen indul vele az autó."

Zoli

"Meglepően gyors volt a kiszállítás. (rendelèst követő napon) Valamint az általam talált legjobb áron."

Jenő

 

"Nagyon korektek voltak, azonnal elismerték a téves küldést és másnap megkaptam a jót."

"Értékelem, hogy előzőleg feltöltötték a motor akkumulátort savval, így rögtön tudtam használni. Köszönöm."

Norbert

Gyors ügyintézés, pontos tájékoztatás a termékről, hozzáértő kereskedői hozzáállás.

A bolt vásárlója

"Nagyon segítőkészek, kedvesek. A termék nem volt raktáron, ezért felhívtak, hogy mikor tudják küldeni."

Gabor

"Variáltam a rendelésemmel, még időben észrevettem, hogy mégsem fog beférni a kiszemelt akku, a magassága miatt. Megvettem online a magasat, de kértem türelmet, majd végül alacsonyabbat rendeltem. Többször beszéltünk telefonon, nagyon segítőkészek, türelmesek voltak! : ) A vett akkuval minden OK.

Jó áron vannak az akkuk, és hihetetlen, hogy 800 forintért elviszik bárhova 1 nap alatt a 15-20 kilós akkukat! : ) "

Noi

Minden rendben a boltal, csak ajánlani tudom mindenkinek! Az ügyfélszolgálat nagyon készséges!

Amigo

"Kedvező, de mégis friss gyártású akkumulátor és szakszerű választ is kaptam a rendelés előtt telefonon."

K.

"Harmadszor rendeltem toluk, mint az elozo esetekben is, most is gyorsan kuldtek a megrendelt arut. Batran ajanlom mindenkinek!"

A bolt vásárlója

"Pontos gyors kiszolgálás. 
Egyik nap megrendeltem másnap délelőttre megérkezett a termék. Csak ajánlani tudom őket. Az ügyfélszolgálatos hölgy is nagyon kedves segítőkész volt!"

Charles

"A neten talàlt fórumon olvastam erről az akkuboltròl. Azt olvastam, hogy csak fris gyàrtàsù akkumulàtort àrulnak. Ez valóban ìgy is van. Most szeptember végén rendeltem, 2018. Jùniusi az akkumulàtor. A boltba kerülése Szeptember elsó két hete."

"Egyszerű rendelés, gyors szállítás, kedvező árak. Csak ajánlani tudom az üzletet."

Pityu

"Kigogástalan terméktpasztalat. 
Kedvező ár. 
Ingyenes házhozszállítás a promóciós időn belül. 
24. órán belül már az autóban üzemelt az akkumlátor."

"A veboldal könyen használható és azt küldik amit rendeltél. Gyors és pontos a kiszállítás. Hamarabb megjöt a rendelésem mint az értesítés hogy a futárszolgálat átvete az általam rendelt terméket. Én csak ajánlani tudom mindenkinek."

"Telefonon is beszéltem az üzlettel, segítőkészek voltak és a rendelést egy napon belül megkaptam (ehhez 14: 00 előtt kell leadni a rendelést! )"

Anonim

"Azonnal hívtak, amint leadtam a rendelésem, hogy egyeztessünk a kiszállításról. Rugalmasan és rendkívül gyorsan ment minden!"

Gergő

"Nagyon elégedett vagyok a vásárlás folyamatával, a kiszállítás gyorsaságával, a termék minőségével."

Handa Miklos

 

 

"Nagyon figyelmesek. Felhívtak, hogy nincs a megrendelt termek. Másikat ajánlottak. Elfogadtam, nem bántam meg."

Bibi

"Korrekt kiszolgálás, számla és garancialevél kitöltve a csomagban és a legjobb netes áron, illetve ingyenes házhozszállítással történt, 50k felett."

Vitya

"Korrekt gyors kiszolgálás, ajánlom mindenkinek. Az opció amivel a terméket választottam egy nappal növelte volna a kiszállítás idejét ezért telefonon megkerestek a kérdéssel , hogy mi legyen."

A bolt vásárlója

"A termék megrendelése egyszerű és gyors volt. A kiszállítás is időre, pontosan történt. 
Nem először vásároltam itt, mindig pontosan azt kaptam amit vártam. 
Szükség esetén a jövőben is igénybe veszem szolgáltatásukat."

Andor

"Csak pozitívot tudok mondani, nagyon elégedett vagyok a bolttal is és a termékkel is! 5 csillag!"

 

Kisgyerek

 

Csak pozitívot tudok mondani, nagyon elégedett vagyok a bolttal is és a termékkel is! 5 csillag!

 

Kisgyerek

"Ügyintézés gyors, rendelés után azonnal visszajeleznek. Bármiféle kérésre rugalmasan reagálnak."

 

Jasper

 

"Rendkívül rugalmasak, telefonon sikerült módosítani a rendelést, amiről azonnal kaptam is e-mailt.

Nagyfokú rugalmasság, vevőközpontúság."

"Villámgyors kiszállítás, megbízható bolt, kiváló termék! 
Köszönjük"

Ildikó

"Minden a legnagyobb rendben volt! Legközelebb is itt fogok vásárolni! Nagyon készségesek és tájékoztatnak mindenről! Az termék tökéletes és a megbeszéltek szerint hozzájutottam."

Zoltán

 

"Segítőkész és türelmes volt az eladó a telefonban amikor érdeklődtem. Több infót adott mint amit vártam : ) Egyáltalán nem akart lerázni (úgy, mint ahogy más boltokban teszik. )"

"A megrendeléstől a szállításig mindenről tájékoztattak. A számlák és egyéb tájékoztatók nagyon részletesek és átláthatóak. 
Meg vagyok elégedve a bolt által nyújtott szolgáltatással!"

Laci

"Fantasztikusan gyors volt es a termek mindenben egyezett azzal amit leirtak rola."

Barak

Korrekt ár-amit kértem azt meg is kaptam, profi csomagolásban.

 

A bolt vásárlója

Nagyon jó terméket sikerült vásárolnom. Gyorsan kiszállították, minden rendben volt.

 

Áron

"Legközelebb is vásárolnék ennél a boltnál! !!

Rugalmasan kezelték, hogy először nem tudtam kp-ban fizetni, ezért kihozták másnap a csomagot"

Sneci001

"Mindket rendelesem 2 nap alatt megerkezett. Arban es kiszallitasban is verhetetlennek bizonyultak eddig, csak ajanlani tudom a boltot."

paragazo

"Akkutöltőt rendeltem. Minden rendben volt. Csomagolás szép, tartós. Szállítás rövid. Telefont felveszik, ha mégsem, visszahívnak. Ajánlom."

A bolt vásárlója

"Egyszerű vásárlási procedúra volt, köszönöm!"

 

"Fantasztikusan gyors volt es a termek mindenben egyezett azzal amit leirtak rola."

Barak

"Mindket rendelesem 2 nap alatt megerkezett. Arban es kiszallitasban is verhetetlennek bizonyultak eddig, csak ajanlani tudom a boltot."

paragazo

"Csak megerősíteni tudom amit korábbi vásárlók már előttem írtak. Jó ár és gyors ügyintézés. Rendben volt minden.

Azt gondolom mindenük meg van ami ebben a témakörben szóba jöhet."

hatam

"Rendelés után másnap már megérkezett a rendelt termék. Korrekt, gyors. Csak ajánlani tudom mindenkinek."

Gábor

"Olcsó ár, megbízható bolt! Ajánlom mindenkinek!

Pozitív eladók, rengeteg termék, első alkalommal rossz akkut rendeltem... másnap már vissza is kaptam a rendelés árát"

Joe

"Olcsó ár, megbízható bolt! Ajánlom mindenkinek!

Pozitív eladók, rengeteg termék, első alkalommal rossz akkut rendeltem... másnap már vissza is kaptam a rendelés árát"

Joe

"Ü. F. -szolgálat KIVÁLÓ, Minőség KIVÁLÓ! Amiért tőlük vásároltam

A vásárlói vélemény. A tetszetős és jól áttekinthető honlap.

Korrekt Kiszolgálás Készséges tájékoztatás. Nagyon jó ár. érték arány. Mindenkinek csak ajánlani tudom."

"Gyors, pontos, segítőkész, szaktanácsadás személyesen és telefonon is (régebbi tapasztalat)."

Gyula

"Az ügyfélszolgálat segitokesz volt, mivel tanácsával megváltoztattam a rendelést másik termékre."

Gyuri

"A megrendelés feldolgozását szinte azonnal megkezdték és aznap feladásra került a megrendelt termék és másnap kézhez is kaptam.

A keresett termék raktáron volt és gyors másnapra történő kiszállítás."

Tibor