Új jelszó kérése

Üdvözöljük az AKKU-FER Sales KFT.Webáruházában!
Válogasson kedvére a termékeink között,és találja meg az Önnek legmegfelelőbbet legyen akár az
Autó akkumulátorMotor akkumulátor, illetve Munka akkumulátor.

A hosszú távú, nagy igénybevétel hatására az autó akkumulátorok is, mint minden fogyóeszközök, egy idő után sajnos elhasználódnak. A személygépkocsik esetében fokozottan kell ügyelnünk az akkumulátorok ellenőrzésére, hiszen nem csak roppant kellemetlen, ha gépjárművünk leáll, de rendkívül veszélyes is lehet. A közúti balesetek megelőzése érdekében érdemes időközönként egy szakember tanácsát is kikérni, hogy megvizsgálja készülékünk állapotát.

Akkumulátorboltunkban csak a legjobb minőségű, csúcskategóriás termékeket találhatják meg, sőt, a hagyományos készülékek mellett kaphatóak még teherautó, zselés, spirálcellás akkumulátorok és akkumulátor töltők is.Ne habozzon, és mielőbb vegye igénybe szolgáltatásinkat, szakmai blogunkat ,ha pedig nem biztos a döntésében, kérjen segítséget: cégünk munkatársai készségesen segítnek kiválasztani a megfelelő akkumulátort.

Akkumulátor kereső

Kérjük válasszon:
  TOP termékek
  Termékajánló
  Tanúsítvány
  Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  Blog
  2016.06.28 11:35

  Indítóakkumulátorok jellemzői – Áramerősségek

  Indítóakkumulátoroknál kapcsolatosan három nevezetes áramerősséget definiálunk

  -Névleges áram
  -Normál áram
  -Hideg indítóáram

   

  Névleges áram

  Az akkumuláton feltüntetett jellemzőknek mérhető értékeknek kell lenniük. Mivel akkumulátorok tényleges tárolóképességét jelentősen befolyásolja a terhelő - kisütő áram nagysága, hozzá kellett rendelni a kapacitáshoz azt áramerősséget, mely mellett az akkumulátor a feltüntetett kapacitásának megfelelő töltésmennyiség leadja.

  Hazai illetve nemzetközi szabványok szerint az indítóakkumulátorok kapacitását 20 órai kisütés mellett adják meg. Az ehhez tartozó terhelőáramot névleges áramnak nevezzük. 

   

  I20=C20/20  Ah/H

   

  Normál áram

  Megegyezés szerint az ólomakkumulátorok normál árama a tényleges tárolóképesség 10%-ának megfelelő áramerősség: 1C töltő áram

  Ebből a megegyezésből alakult ki hogy töltéskor maximum 1C töltőáramot használhatunk annélkül hogy a hagyományos síklemezes,savas akkumulátorunk nem károsodna. Azaz példaképpen egy 100Ah-ás telepet,minden kétely nélkül tölthetünk 10A áram erősséggel.

   

  Hideg indítóáram

  Gépjárműveink energia forrását (benzin-diesel motor) gyakran igen szélsőséges viszonyok (0Co- (-30Co)) között, rövid idő alatt igen nagy terhelő áramot képesek felvenni, mely 100%-ban az akkumulátort terhelik. A gyártók e szempontból a hideg indítóárammal jelölik az akkumulátorokat. Ezen jelölések napjainkban két különböző szabvány szerint fordulnak elő: EN illetve DIN

  A EN szabvány szerint közölt áram erősséget a következőképpen kell értelmezni: 

  Az akkumulátor feszültsége nem csökken 7,2V alá 30 másodpercen keresztül terhelve a feltüntetett áramerősséggel.

  A DIN szabvány szerint ugyanez :30 másodperces terhelés után a kapocs feszültség nem csökken 9V alá.

   

  Ebből a két szabvány eltérésből adódik hogy azonos akkumulátor méretek mellett a két feltüntett áram erősség lényeges eltér, vagyis DIN-ben közölt áram erősség mindig kisebb lesz.

  Termék kiválasztásnál érdemes odafigyelni!