Új jelszó kérése

Üdvözöljük az AKKU-FER Sales KFT.Webáruházában!
Válogasson kedvére a termékeink között,és találja meg az Önnek legmegfelelőbbet legyen akár az
Autó akkumulátorMotor akkumulátor, illetve Munka akkumulátor.

A hosszú távú, nagy igénybevétel hatására az autó akkumulátorok is, mint minden fogyóeszközök, egy idő után sajnos elhasználódnak. A személygépkocsik esetében fokozottan kell ügyelnünk az akkumulátorok ellenőrzésére, hiszen nem csak roppant kellemetlen, ha gépjárművünk leáll, de rendkívül veszélyes is lehet. A közúti balesetek megelőzése érdekében érdemes időközönként egy szakember tanácsát is kikérni, hogy megvizsgálja készülékünk állapotát.

Akkumulátorboltunkban csak a legjobb minőségű, csúcskategóriás termékeket találhatják meg, sőt, a hagyományos készülékek mellett kaphatóak még teherautó, zselés, spirálcellás akkumulátorok és akkumulátor töltők is.Ne habozzon, és mielőbb vegye igénybe szolgáltatásinkat, szakmai blogunkat ,ha pedig nem biztos a döntésében, kérjen segítséget: cégünk munkatársai készségesen segítnek kiválasztani a megfelelő akkumulátort.

Akkumulátor kereső

Kérjük válasszon:
  TOP termékek
  Termékajánló
  Tanúsítvány
  Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  Blog
  2015.07.30 12:19

  Ez történhet ha nem foglalkozunk az akkumulátorunkkal

        Ahhoz hogy az alábbi 3 jelenséget megértsük,átlássuk említést kell tennünk az akkumulátorok belsejében lévő folyadékról azaz elektrolitról, amely nem más mint kénsav és ioncserélt víz elegye. A közép-európai hőmérsékleti viszonyok között üzemelő akkumulátor feltöltött állapotában a kénsav sűrűsége 1,28 kg/liter. Bár önállóan is vezeti az áramot a kénsav egy bizonyos sűrűség felett már nem javul a vezető képessége, ezért hígítva van ion cserélt vízzel. Az ion cserélt víz , mint önálló anyag nagyon rossz vezető képességgel bír, ezért több fejlesztés is napvilágot látott már az akkumulátor gyártásban, ami ezt az elegyet próbálja egyenletes szinten tartani. Az elektrolit célja, szerepe az akkumulátor belsejében, hogy elektromos kapcsolatot hozzon létre az ólom (pozitív-negatív töltésű) lemezek között. Azaz ha az elektrolit savsűrűsége csökken, a vezetőképesség is csökken,gyengül az akkumulátorunk. 

  Szulfátosodás

  Ha egy autó akkumulátor lemerült állapotba kerül (12,4V alá süllyed a nyugalmi feszültsége), akkor az elektrolitból kiválnak, kicsapódnak a szulfát kristályok melyek megtapadnak az ólomrács felületén, kapacitás veszteséget idézve elő, ami az akkumulátor élettartamát rövidíti meg. A régebbi, hagyományos "nyitott" rendszerű akkumulátoroknál jól nyomon követhető volt ebben az esetben a savsűrűség csökkenése.

  Szulfátos, lemerült akkumulátor

   

   

  Ezen folyamat vissza fordítására hívatott a CTEK töltőberendezés első lépése, amit az ábra is jelöl egy MXS 5.0-ás készüléken.

   

  Szuflátlanítási fokozat

   

   

  Feltöltött akkumulátor

  Savrétegződés, recondiciónálás

  Ha egy normál CA/CA technológiás akkumulátort 40-50%-os mértékben lemerítünk,akkor az elektrolit összetétele felborul, rétegződik. Ami azt jelenti,hogy az elektrolitban található ioncserélt víz, illetve a kénsav különválik,melynek eredménye hogy az akkumulátor kapacitása csökken és ezzel egyenes arányban az élettartama is. 

  Akkumulátor savrétegződés

   

  Kondicionálós fokozat

  Recondicionálás

  A Recond-funkció a CTEK töltőberendezésnél felkeveri az elektrolitot az akkumulátorok belsejében hogy az újra egyenletes összetételű legyen. Az egyenletes elektrolit hatására, az akkumulátor visszanyeri belső vezető képességét az ólomlemezek közt , így az élettartama ,mint pedig az indító képessége is nagymértékben javul.

   

   

   

   

   

   

  Akkumulátorok vízvesztése, kiszáradása

  Akkumulátor vízvesztése

   

  Akkumulátorok kiszáradását,vízvesztését okozhatja ha túl magas feszültséggel töltjük (ezt akár hibás generátor is okozhatja).Ha túltöltés keletkezik,aminek során elpárolog a víz az akkumulátor ólom lemezek felső rétegét nem köti össze az elektrolit(kiszárad). Amennyiben ez a folyamat tartósan fenn áll, az akkumulátor kapacitása csökken ,károsodik. Amennyiben egy hagyományos töltőberendezéssel töltjük ugyanezen akkumulátort, akkor további túltöltés jön létre , mely az akkumulátor végleges kiszáradását okozhatja. A CTEK akkumulátor töltő berendezései ezt a folyamatot megakadályozzák, miszerint  töltéskor a maximális töltési végfeszültségig töltenek, majd a töltő áram csökkentésével ,illetve a végfeszültség szinten tartásával maximalizálják a kapacitást.

  Ha hasznosnak találtad oszd meg...

   

   

   

     Megnézem a többit is