Gyors akkukereső
Gyors akkukereső

Akkumulátor kereső

Termékajánló
Blog
2015.09.05 08:22

Indítóakkumulátorok szerkezeti felépítése

Indítóakkumulátorok szerkezeti felépítése

Az akkumulátorok működésének tárgyalásánál egy pozitív és egy negatív lemezt tartalmazó celláról beszéltünk. A normál sík lemezes akkumulátorok valójában több sorba kapcsolt cellát foglalnak magába. Így érik el a szükséges névleges feszültséget mely lehet 6V- illetve 12V, hiszen a sorba kapcsolt cellák feszültsége összeadódik. Egy cellán belül párhuzamosan kapcsolt lemezpárokat találunk. Ezzel az akkumulátor kapacitását növeljük, miközben a belső ellenállása csökken, azaz a terhelhetősége javul.

Az indító akkumulátor fő részei:

 1. Akkumulátor ház
 2. Zárófedél
 3. Negatív lemez
 4. Pozitív lemez
 5. Szeparátor
 6. Teherviselő borda
 7. Közfal
 8. Kivezetés
 9. Cellaösszekötő
 10. Záródugó
 11. Pólushíd 
 12. Elektronszint-jelző
 13. Iszaptér
 14. Rögzítő talp, szegély

 

 

 

Akkumulátor felépítése

Akkumulátorház

E szerkezeti rész egy egységé fogja össze a telepet. Saválló szigetelőanyagból napjainkban általában polipropilénből készül, melyet alsó leszorító peremmel látnak el, mely segítségével rögzíthető biztonságosan az autó karosszériájához. Az edényt elválasztófalak osztják fel cellákra. A lemezek lapszeparétok alkalmazása esetén nem támaszkodnak az edény aljára, mert ekkor az elhasználódás során kihulló aktív anyag – az ún. ólomiszap zárlatot okozna. Ez a technológia egyre kevésbé elterjedt mivel ezzel hasznos részt veszítünk az akkumulátor belsejéből, így a lapszeparátorok helyét AGM szövet, illetve tasakos kialakítású szeparátorokat alkalmaznak a gyártók.

 

Lemezköteg

 

Az akkumulátorház celláiba helyezik be a lemezkötegeket. Ez pozitív és negatív lemezekből áll melyek közé szigetelőlapokat, ún. szeparátorokat helyeznek. E szigetelők feladata a hogy az eltérő polaritású elektródákat elektromosan elszigeteljék.

A szeparátorok saválló, mikroporózus anyagból készülnek, hogy az ionvándorlással szemben a lehető legkisebb ellenállást fejtsék ki, ugyanakkor megakadályozzák a kihulló hatóanyag zárlatot okozzon.

A negatív és a pozitív lemezek gyártása a rács öntésével kezdődik, melyben lényegi különbségeket fedezhetünk fel más – más gyártóknál. A rács, amely a lemez statikai és villamos vezető eleme az akkumulátornak ún. keményólomból készül, melyet régebben antimonommal, arzénnel ötvöztek, illetve napjainkban leginkább, kalciummal ötvöznek így növelve a mechanikai szilárdságát.E rácsos szerkezetbe kenik bele az aktív anyagot, azaz ólommasszát.Az aktív anyag a gyártás során szivacsos porózus szerkezetű. Ez biztosítja egyrészt a forrás alacsony ellenállását, valamit a nagy fajlagos energiatároló képességét.A porózus szerkezet azért is fontos, hogy  kisütési és töltési folyamat során létrejövő térfogat-növekedés helye biztosított legyen.A gyártás során a szivacsos felépítési forma létrehozása nem egyszerű folyamat. Ezt egyrészt úgy érik el hogy a hatóanyagot nem tiszta ólom, illetve ólomdioxidból  formájában sajtolják a lemezrácsba,hanem a nagytisztaságú ólmot porrá őrlik majd víz, kénsav és egyéb adalékok hozzáadásával a kívánt sűrűségű masszává keverik. Az elektródák anyagának végső kialakítása villamos töltéssel, formálással történik. A formázó töltés hatására a lemezrácsba sajtolt massza a pozitív lemezen finom eloszlású porózus ólomoxiddá a negatív lemezen ugyanilyen finom eloszlású szivacsólommá alakul. Ezen formázási eljárás szinte minden esetben a gyártónál megy végbe, és igen kevés esetben a végfelhasználónál, mint pl. speciális telepített akkumulátoroknál. Az így megformázott, kialakított lemezek lemezköteggé fogják össze, majd az azonos polaritással rendelkezőket a pólus hídhoz hegesztik. A pólushidak egyben a cellák kivezetései.

 

Záró fedél

Napjainkban a műanyag házas akkumulátorok tetején közös záró fedelet találunk melyet tükörhegesztéssel rögzítenek az edényhez. Anyaga megegyezik a tároló edény anyagával.

Kivitelében megkülönböztetünk teljes zárt illetve nyitható fedeleket. A nyitható fedelek felső részén az egyes cellákhoz külön-külön zárókupak van. Ezeken a zárókupakon keresztül pótolható az esetleges vízfogyás. A gyártók már egyre kevésbé használják ezt a fajta kialakítást, mivel leginkább karbantartásmentes kivitelben készülnek napjaink indítóakkumulátorai.

 

Cellaösszekötő hidak

Az akkumulátorcellákat összekötő hidakkal kapcsolják sorba. Régebben ezek a hidak kívülről is hozzáférhetőek voltak így megbontás nélkül is javíthatóak. Ilyen összekötést napjainkban elektromos targoncák lúgos akkumulátor telepeinél találkozhatunk. A mai korszerű akkumulátoroknál direkt összekötőket használnak, melyek a műanyag házon belül vannak. Előnyei leginkább a súlycsökkenés, illetve a lemezcsomagok a legrövidebb úton, az elválasztó falon keresztül való összekötése. A közfal-áthegesztéses megoldásnak köszönhető a külső zárlat veszélyének csökkenése.

 

Kivezető csapok-pólusok

A sorba kötött cellák közül az elsőn és az utolsón, azaz a két szélsőn kivezető csapokat hoznak létre melyeken keresztül terhelhető az akkumulátor, illetve ezen keresztül tölthető is. Az autó akkumulátoroknál igen fontos a helyes polaritás a bekötéskor, ezért a pólusokat különböző méretben szabványosították, ezzel elkerülhető a helytelen beépítés.

 

Pólus méretek

 

                  a. Európai szabvány                                        b.japán szabvány

 

Elektrolit

Ahogy azt az előző részben is említést tettünk arra, hogy az akkumulátorok belsejében kénsav vizes oldata található, melynél a legfontosabb követelmény a hogy ne tartalmazzon szennyezőanyagokat, mivel azok elősegítenék az önkisülési folyamatot. A kénsav szentezettségének mértékét szabványban rögzítették. Az elektrolit másik alkotó eleme a víz. Azonban vízzel kapcsolatosan is magas elvárásokat támasztanak. Az elektrolit elkészítéséhez sosem használhatunk normál csapvizet, kizárólag desztillált illetve ion cserélt víz a megfelelő alkotóelem. A két elem közül a gyártók az ion cserélt vizet preferáljál mivel ennek előállítási, beszerzési költsége alacsonyabb, mint a desztillált víznek.

Az elektrolit sűrűségét úgy választják, meg hogy annak a lehető legoptimálisabb legyen a vezetőképessége. A vezetőképessége szempontjából az ideális 1,2kg/dm3 sűrű oldat alkalmazása volna célszerű, viszont ebben az esetben a fagyáspontja csökken, azaz előfordulhat, hogy az akkumulátorunk kisütési folyamat végén megfagy akár 0C fok körül. Ennek fényében a gyártok 1,23-1,28kg/dm3 sűrűségi elektrolitot alkalmaznak, bár a vezető képessége csekély mértékben romlik, de a fagyás pontja feltöltött állapotban biztosan 30C0 fok alatt van.

 

 

Ha hasznosnak érzed az információt , oszd meg az ismerőseid között, csak egy kattintás...

 

"Kifogástalan segítőkészek minden tanácsot használati módot elmondanak. Értik a dolgukat."

Wolf

 

"Nem adódott semmi problémám. A rendelésre gyorsan megkaptam a visszaigazolást és az ebben foglaltaknak megfelelően másnap délelőtt a terméket. Azóta is használom minden gond nélkül."

Dunabarát

"Nagyon segítőkészek voltak. Bár nem volt raktáron az áru és alapból csak 4-5 munkanapon belül tudták volna szállítani, de jeleztem, hogy sürgősen kellene és elintézték, hogy hamarabb megkapjam. Köszönöm.

Minőségi termékeket forgalmaznak, széles a választék és kedvezőek az árak."

 

"Nagyon rugalmasak voltak a boltban, a megrendelés után egyből visszahivtak egyeztetni"

 

"Egyszerű ügyintézés, 1 munkanapon belüli szállítás , minőségi árú korrekt áron."

Isaac

"Ennyire segítőkész, szakszerű és vásárló centrikus hozzáállást korábban még nem tapasztaltam. Ezúton is köszönöm."

István Szabó

"Minden gördülékeny és eddig mindig volt minden készleten !

Akksit tőlük vásárolok már évek óta"

OS Tuning Kft

"Gyors, megbizható a legjobb áron kaptam meg az aksit"

István

"Teljesen véletlenül kerültem a webáruház oldalára. Első jó pont a kedvező ár, majd miután telefonon is érdeklődtem (korrekt tájékoztatás, jó hangulatú beszélgetés) egyértelmű volt, a vásárlásom. Valóban "Fer-Sales". Csak így tovább! "

 

"Gördülékeny ügyintézés, minden szempontból tökéletes volt minden."

"Az általam keresett akkumulátortöltőhöz több kiegészítő is található, kedvezőbb ár mint más webáruházakaban. Minden rendben volt."

 

"Ma reggel megrendeltem a terméket, másnap délben átvettem a futártól. Gyors, korrekt áruház, csak ajánlani lehet!"

Gabesz

"telefonon keresztül is segítőkészek voltak, delutan rendeltem, másnap már meg is kaptam."

Gábor

"Érdemes itt rendelni, minden úgy van ahogy leírták!"

 

"Gyors kiszolgálás, péntek délutáni rendelés, kedd délben érkezett, nagyon friss 1 hónapos akksi, rendesen feltöltve"

Imre

"Az akkumulátor amit rendeltem tökéletes kondícióban volt!"

András

"A korábbi pozitív tapasztalataim alapján vásárolok nagy bizalommal itt.

Probléma mentes volt a vásárlás. Köszönet érte 
sokadszor. Így további javaslattal nem élnék."

"Teljesen meg vagyok elégedve. Maximális segítőkészség, gyors szállítás, a termék tökéletes. Ha a jövőben akkumulátort vagy akkutöltőt kell vásárolnom, biztos, hogy újra tőlük fogom venni!"

 

"Nagyon segítőkészek! !! Érdemes tanácsot kérni a vásárláshoz.

Szívesen segítenek ha tanácsra van szükség!"

Női vásárló

"Nagyon jó áron találtam meg a kiválasztott akkumulátort, a visszaigazolások a megrendelesemről rendben megérkeztek."

András

"Teljesen meg vagyok elegedve, rendeles utan par perccel mar kapcsolatba is lepett velem az ugyfelszolgalat (telefonon is hivtak a szokasos email uzeneten kivul)."

paragazo

"Korrektek és gyorsak voltak. Az akksi kifogástalan állapotban megérkezett."

Zsombor

"A futár elcserélte a cuccomat mással, azonnal lekommunikálták, és másnapra itt volt a jó árú. Ötös! : )

Jó árak, gyors postázás."

Ufo

"A rendelt akkumulátor gyorsan megérkezett annak ellenére is, hogy az ünnepek előtti csúcsforgalom volt a futárszolgálatoknál. Érkezéskor rámértem a feszültségére: 12, 6 V - ahogy kell, szépen indul vele az autó."

Zoli

"Meglepően gyors volt a kiszállítás. (rendelèst követő napon) Valamint az általam talált legjobb áron."

Jenő

 

"Nagyon korektek voltak, azonnal elismerték a téves küldést és másnap megkaptam a jót."

"Értékelem, hogy előzőleg feltöltötték a motor akkumulátort savval, így rögtön tudtam használni. Köszönöm."

Norbert

Gyors ügyintézés, pontos tájékoztatás a termékről, hozzáértő kereskedői hozzáállás.

A bolt vásárlója

"Nagyon segítőkészek, kedvesek. A termék nem volt raktáron, ezért felhívtak, hogy mikor tudják küldeni."

Gabor

"Variáltam a rendelésemmel, még időben észrevettem, hogy mégsem fog beférni a kiszemelt akku, a magassága miatt. Megvettem online a magasat, de kértem türelmet, majd végül alacsonyabbat rendeltem. Többször beszéltünk telefonon, nagyon segítőkészek, türelmesek voltak! : ) A vett akkuval minden OK.

Jó áron vannak az akkuk, és hihetetlen, hogy 800 forintért elviszik bárhova 1 nap alatt a 15-20 kilós akkukat! : ) "

Noi

Minden rendben a boltal, csak ajánlani tudom mindenkinek! Az ügyfélszolgálat nagyon készséges!

Amigo

"Kedvező, de mégis friss gyártású akkumulátor és szakszerű választ is kaptam a rendelés előtt telefonon."

K.

"Harmadszor rendeltem toluk, mint az elozo esetekben is, most is gyorsan kuldtek a megrendelt arut. Batran ajanlom mindenkinek!"

A bolt vásárlója

"Pontos gyors kiszolgálás. 
Egyik nap megrendeltem másnap délelőttre megérkezett a termék. Csak ajánlani tudom őket. Az ügyfélszolgálatos hölgy is nagyon kedves segítőkész volt!"

Charles

"A neten talàlt fórumon olvastam erről az akkuboltròl. Azt olvastam, hogy csak fris gyàrtàsù akkumulàtort àrulnak. Ez valóban ìgy is van. Most szeptember végén rendeltem, 2018. Jùniusi az akkumulàtor. A boltba kerülése Szeptember elsó két hete."

"Egyszerű rendelés, gyors szállítás, kedvező árak. Csak ajánlani tudom az üzletet."

Pityu

"Kigogástalan terméktpasztalat. 
Kedvező ár. 
Ingyenes házhozszállítás a promóciós időn belül. 
24. órán belül már az autóban üzemelt az akkumlátor."

"A veboldal könyen használható és azt küldik amit rendeltél. Gyors és pontos a kiszállítás. Hamarabb megjöt a rendelésem mint az értesítés hogy a futárszolgálat átvete az általam rendelt terméket. Én csak ajánlani tudom mindenkinek."

"Telefonon is beszéltem az üzlettel, segítőkészek voltak és a rendelést egy napon belül megkaptam (ehhez 14: 00 előtt kell leadni a rendelést! )"

Anonim

"Azonnal hívtak, amint leadtam a rendelésem, hogy egyeztessünk a kiszállításról. Rugalmasan és rendkívül gyorsan ment minden!"

Gergő

"Nagyon elégedett vagyok a vásárlás folyamatával, a kiszállítás gyorsaságával, a termék minőségével."

Handa Miklos

 

 

"Nagyon figyelmesek. Felhívtak, hogy nincs a megrendelt termek. Másikat ajánlottak. Elfogadtam, nem bántam meg."

Bibi

"Korrekt kiszolgálás, számla és garancialevél kitöltve a csomagban és a legjobb netes áron, illetve ingyenes házhozszállítással történt, 50k felett."

Vitya

"Korrekt gyors kiszolgálás, ajánlom mindenkinek. Az opció amivel a terméket választottam egy nappal növelte volna a kiszállítás idejét ezért telefonon megkerestek a kérdéssel , hogy mi legyen."

A bolt vásárlója

"A termék megrendelése egyszerű és gyors volt. A kiszállítás is időre, pontosan történt. 
Nem először vásároltam itt, mindig pontosan azt kaptam amit vártam. 
Szükség esetén a jövőben is igénybe veszem szolgáltatásukat."

Andor

"Csak pozitívot tudok mondani, nagyon elégedett vagyok a bolttal is és a termékkel is! 5 csillag!"

 

Kisgyerek

 

Csak pozitívot tudok mondani, nagyon elégedett vagyok a bolttal is és a termékkel is! 5 csillag!

 

Kisgyerek

"Ügyintézés gyors, rendelés után azonnal visszajeleznek. Bármiféle kérésre rugalmasan reagálnak."

 

Jasper

 

"Rendkívül rugalmasak, telefonon sikerült módosítani a rendelést, amiről azonnal kaptam is e-mailt.

Nagyfokú rugalmasság, vevőközpontúság."

"Villámgyors kiszállítás, megbízható bolt, kiváló termék! 
Köszönjük"

Ildikó

"Minden a legnagyobb rendben volt! Legközelebb is itt fogok vásárolni! Nagyon készségesek és tájékoztatnak mindenről! Az termék tökéletes és a megbeszéltek szerint hozzájutottam."

Zoltán

 

"Segítőkész és türelmes volt az eladó a telefonban amikor érdeklődtem. Több infót adott mint amit vártam : ) Egyáltalán nem akart lerázni (úgy, mint ahogy más boltokban teszik. )"

"A megrendeléstől a szállításig mindenről tájékoztattak. A számlák és egyéb tájékoztatók nagyon részletesek és átláthatóak. 
Meg vagyok elégedve a bolt által nyújtott szolgáltatással!"

Laci

"Fantasztikusan gyors volt es a termek mindenben egyezett azzal amit leirtak rola."

Barak

Korrekt ár-amit kértem azt meg is kaptam, profi csomagolásban.

 

A bolt vásárlója

Nagyon jó terméket sikerült vásárolnom. Gyorsan kiszállították, minden rendben volt.

 

Áron

"Legközelebb is vásárolnék ennél a boltnál! !!

Rugalmasan kezelték, hogy először nem tudtam kp-ban fizetni, ezért kihozták másnap a csomagot"

Sneci001

"Mindket rendelesem 2 nap alatt megerkezett. Arban es kiszallitasban is verhetetlennek bizonyultak eddig, csak ajanlani tudom a boltot."

paragazo

"Akkutöltőt rendeltem. Minden rendben volt. Csomagolás szép, tartós. Szállítás rövid. Telefont felveszik, ha mégsem, visszahívnak. Ajánlom."

A bolt vásárlója

"Egyszerű vásárlási procedúra volt, köszönöm!"

 

"Fantasztikusan gyors volt es a termek mindenben egyezett azzal amit leirtak rola."

Barak

"Mindket rendelesem 2 nap alatt megerkezett. Arban es kiszallitasban is verhetetlennek bizonyultak eddig, csak ajanlani tudom a boltot."

paragazo

"Csak megerősíteni tudom amit korábbi vásárlók már előttem írtak. Jó ár és gyors ügyintézés. Rendben volt minden.

Azt gondolom mindenük meg van ami ebben a témakörben szóba jöhet."

hatam

"Rendelés után másnap már megérkezett a rendelt termék. Korrekt, gyors. Csak ajánlani tudom mindenkinek."

Gábor

"Olcsó ár, megbízható bolt! Ajánlom mindenkinek!

Pozitív eladók, rengeteg termék, első alkalommal rossz akkut rendeltem... másnap már vissza is kaptam a rendelés árát"

Joe

"Olcsó ár, megbízható bolt! Ajánlom mindenkinek!

Pozitív eladók, rengeteg termék, első alkalommal rossz akkut rendeltem... másnap már vissza is kaptam a rendelés árát"

Joe

"Ü. F. -szolgálat KIVÁLÓ, Minőség KIVÁLÓ! Amiért tőlük vásároltam

A vásárlói vélemény. A tetszetős és jól áttekinthető honlap.

Korrekt Kiszolgálás Készséges tájékoztatás. Nagyon jó ár. érték arány. Mindenkinek csak ajánlani tudom."

"Gyors, pontos, segítőkész, szaktanácsadás személyesen és telefonon is (régebbi tapasztalat)."

Gyula

"Az ügyfélszolgálat segitokesz volt, mivel tanácsával megváltoztattam a rendelést másik termékre."

Gyuri

"A megrendelés feldolgozását szinte azonnal megkezdték és aznap feladásra került a megrendelt termék és másnap kézhez is kaptam.

A keresett termék raktáron volt és gyors másnapra történő kiszállítás."

Tibor

"Könnyű rendelés, kifogástalan árú-minőség, gyors szállítás.

Amiért tőlük vásároltam
Kevésbé keresett és persze egyben drága kategóriájú árú is kapható kedvezőbb áron (motorakku) - készletről..."

Sándor

"Nagyon jó bolt. Gyors pontos nagyon profik.

Amiért tőlük vásároltam
Jó termékek jó áron..."

A bolt vásárlója

"Jó tapasztalataim vannak, elégedett vagyok Önökkel.

Pont olyankor adtam le a rendelést amikor a bolt zárva tartott, amit én nem vettem figyelembe, de erről és a szállítás időpontjáról értesítettek. A szállítás az ígért időpontban pontosan megtörtént.

Nem volt hátrányom a vásárlással kapcsolatban. A korábban vásárlásomért is megkaptam a kedvezményt. Elégedett vagyok a szolgáltatásukkal."

 

janosistvan.schweiger

Nagyon készséges és kimerítő szakmai felvilágosítást kaptam, minden felmerülő kérdésemre! Csillagos ötös! !!

 

Amiért tőlük vásároltam

Jó árak, gyors és kedves kiszolgálás, gyors kiszállítás!

Laci.

Meggyőző és lényegre törő termék bemutatás, udvarias segítőkész és hozzáértő ügyfélszolgálat. Mindenkinek csak ajánlani tudom

Amiért tőlük vásároltam
Gyors kiszolgálás és szállítás

"A megrendelés után néhány perccel már telefonon egyeztettünk, minden rendben volt a vásárlás, kiszállítás folyamán. Csomagolás ok. A számla és a garanciapapír rendben megérkezett."

 

A bolt vásárlója

"Ügyfélszolgálat: +++++
Kiszállítás: +++++
Termék: +++++
10 évvel járnak az átlag magyar boltok előtt.

Amiért tőlük vásároltam

szakszerű-gyors-pontos szolgáltatás."

gabusg

"Folyamatos ertesitest kaptam az aru státuszaról, a történesekről. Az aru minősege, csomagolasa rendben volt. Ár/érték arányban a legjobb találat. Elegedett vagyok, bátran ajánlom."

"Többször is rendeltem innen, megbízható bolt.
Időben megjött a termék és kiválóan működik."

"Tökéletes 100%-ban ajánlom mindenkinek.

 

Amiért tőlük vásároltam

Gyorsak, megbízhatóak, készségesen kompromisszumra hajlandóak"

"Nagyon készséges és kimerítő szakmai felvilágosítást kaptam, minden felmerülő kérdésemre! Csillagos ötös! !!

 

Amiért tőlük vásároltam

Jó árak, gyors és kedves kiszolgálás, gyors kiszállítás!"

 

"A megrendelés után néhány perccel már telefonon egyeztettünk, minden rendben volt a vásárlás, kiszállítás folyamán. Csomagolás ok. A számla és a garanciapapír rendben megérkezett."

"Folyamatos ertesitest kaptam az aru státuszaról, a történesekről. Az aru minősege, csomagolasa rendben volt. Ár/érték arányban a legjobb találat. Elegedett vagyok, bátran ajánlom."

 

"Folyamatos ertesitest kaptam az aru státuszaról, a történesekről. Az aru minősege, csomagolasa rendben volt. Ár/érték arányban a legjobb találat. Elegedett vagyok, bátran ajánlom."

 

"Ügyfélszolgálat: +++++
Kiszállítás: +++++
Termék: +++++
10 évvel járnak az átlag magyar boltok előtt.

szakszerű-gyors-pontos szolgáltatás."

 

gabusg

"Tapasztalatom jó, árut sértetlenül megkaptam.

Korábbi vásárói vélemények miatt választottam ezt a megoldást."

"A bolt felülete egyszerü, könnyen átlátható, logikusan felépített. A fizetési opciók széles körüek.

Itt találtam meg a szállítással is kalkulálva a legjobb áron a kiszemelt akkut.
Kiemelkedöen gyors rendelüeskezelés és szállítás."

"Rendelés korrekt kezelése, több fizetési lehetőség. Pontos szállítás, gyors szakmai tanácsadás!
Kell ennél több?"

"A kapcsolattartó telefonos megkeresés alkalmával készséges és segítőkész volt. Ahogy ígérte 2. nap megérkezett az akkumulátor."

A bolt vásárlója

"A megrendelés egyszerű volt, nem volt kötelező regisztrálni. Négy napos ünnep első napján rendeltem és az ünnepek után a második munkanapon megkaptam az árut. A bolt tájékoztatása megfelelő volt, a szállítás az ígért időben megtörtént."

"gyorsan, kultúráltan szállítottak, a megrendelt árú az elvárt minőségű. Meg vagyok elégedve a bolttal és a szállítással egyaránt."

A bolt vásárlója

"Gyorsan volt szükségem egy új akkumulátorra, itt megtaláltam a megfelelőt. A szállítási határidő is megfelelt, így megrendeltem. Ezután abszolút simán és gördülékenyen ment minden és a rendelt cikk a telefonon (ők vették fel velem a kapcsolatot) megbeszéltek szerinti időpontban meg is érkezett hozzám. Mind az áruval, mind az ügymenettel maximálisan elégedett vagyok. Ajánlom másnak is."

Ervin

"Rendelés előtt telefonon érdeklődtem, készségesen tájékoztattak. 30 perc mulva jött az üzenet, hogy átadták a futárnak. Másnap meg is kaptam.

 

Amiért tőlük vásároltam

Gyors szállítás, kedvező árak, profi értékesítők"

Lajos

"Nagyon jó kommunikáció, gyors szállítás, kitöltött garancialevél.

Amiért tőlük vásároltam

Verkäufer sprechen Deutsch + Englisch = Az eladók németül és angolul beszélnek."

Chris