Új jelszó kérése

Üdvözöljük az AKKU-FER Sales KFT.Webáruházában!
Válogasson kedvére a termékeink között,és találja meg az Önnek legmegfelelőbbet legyen akár az
Autó akkumulátorMotor akkumulátor, illetve Munka akkumulátor.

A hosszú távú, nagy igénybevétel hatására az autó akkumulátorok is, mint minden fogyóeszközök, egy idő után sajnos elhasználódnak. A személygépkocsik esetében fokozottan kell ügyelnünk az akkumulátorok ellenőrzésére, hiszen nem csak roppant kellemetlen, ha gépjárművünk leáll, de rendkívül veszélyes is lehet. A közúti balesetek megelőzése érdekében érdemes időközönként egy szakember tanácsát is kikérni, hogy megvizsgálja készülékünk állapotát.

Akkumulátorboltunkban csak a legjobb minőségű, csúcskategóriás termékeket találhatják meg, sőt, a hagyományos készülékek mellett kaphatóak még teherautó, zselés, spirálcellás akkumulátorok és akkumulátor töltők is.Ne habozzon, és mielőbb vegye igénybe szolgáltatásinkat, szakmai blogunkat ,ha pedig nem biztos a döntésében, kérjen segítséget: cégünk munkatársai készségesen segítnek kiválasztani a megfelelő akkumulátort.

Akkumulátor kereső

Kérjük válasszon:
  TOP termékek
  Termékajánló
  Tanúsítvány
  Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  Blog
  2016.01.26 10:06

  Töltési karakterisztikák-Töltési módok

  Töltési módok-Töltés karakterisztikák

   

  Egy kellemetlen élmény ,amit már tapasztalt szinte minden autós: A sofőr beszáll az autójába, elfordítja a gyújtáskapcsolót, és ez történik ..... azaz semmi vagy csak egy rövid indítás, de az autó nem indul. A következő ami megfordul majdnem mindenki fejében: Irány a szomszéd, bika kábel, esetleg töltő.

  Azonban, ha nincs,ki segítene a probléma áthidalásában, az autómentés hamar drága mulatsággá válhat.

  Ez az élmény általában a legmeghatározóbb minden sofőr életében , hogy elhatározza "hogy a garázsban lennie kell egy töltőnek." Ám ahhoz hogy, tudjuk hogy mire is van szükségünk és mit várunk el egy akkumulátor töltőtöl , érdemes tudnunk hogy egyes berendezések miképpen működnek, különösképpen milyen töltési módók másnéven töltési karakterisztikák vannak.

  Alább ezen módokról olvashat.

   

   A töltőberendezéseket alszapvetően 3 különböző kategóriába sorolhatjuk ,melyek elsősorban a működésükben különböznek.

  Ezen három leggyakrabban használt töltési mód:

  • W jelleg szerint működnek
  • IU jelleg szerint működnek
  • IU0U jelleg szerint működnek

   

   

  W jelleggörbe

  A legegszerűbb ,de energiabevitelre már alkalmas berendezések mindössze egy tranformátorból , és egy egyenirányító berendezésből állnak. 

  Felépítsükből adódóan az ilyen töltők leadott áramerőssége kicsi, tehát csak hosszú idő alatt képesek egy számottevő kapacitású áramforrást üzemkész állapotba hozni. Ráadásúlkis tárolóképességű akkumulátor esetén a túltöltés veszélye is fennáll.

  A töltési módszer

  A töltőáram a cellafeszültség növekedése következtében folyamatosan csökken , a töltés végén az akkumulátor feszültség állandósulása után szintén egy állandó értéket vesz fel. Az állandósult töltőáram miatt az akkumulátor töltőt teljes töltés után le kell választani az akkumulátorról.

   

  IU jelleggörbe 

  A töltőberendezés a gázfejlődés megindulásáig nagyértékű állandó áramot szolgáltat. A gázfejlődési határ elérésekor viszont egy állandó feszültség tartásra áll át. Ez a feszültség más-más érték a telep kivitelétől függően. Hagyományos indító akkumulátoroknál ez a feszültség határ 14,4V. 

  Ezen töltési eljárást használó berendezés sem képes az akkumulátor teljes kapacitását feltölteni. 

   

  IU0U jelleggörbe 

  Ez a fajta töltési módszer jellemző a manapság leginkább használt processzor vezért automata töltőberendéseknél, melynek hatásfoka lényegesen jobb mint az előző két esetben. Nagy előnye hogy nincs rá hatással a hálózati feszültség ingadozása. 

  Előállítási költsége magasabb a benne alkalmazott kapcsolóüzemű tápegység és vezérlés irányító elektronika révén.

  A töltés 3 különbőző szakaszra bontható:

  I - maximális töltő áram a gázképződési határig

  U0- feszültség szinten tartása csökkenő töltő árammal

  U -feszültség szinten tartása egy alacsonyabb értéken

   

  Ezen töltők mint pl. a CTEK MXS 5.0 alkalmazásával tudjuk az akkumulátorjainkat 100%-osan feltölteni mely különösképpen fontos a hosszú élettartam biztosításához.

   

  Pl.:CTEK,Bosch,Einhell BT-BC12D-SE

   

  Ha hasznosnak érzed az információt , oszd meg az ismerőseid között, csak egy kattintás...

   

   
  Meg nézem a többit is