Új jelszó kérése

Üdvözöljük az AKKU-FER Sales KFT.Webáruházában!
Válogasson kedvére a termékeink között,és találja meg az Önnek legmegfelelőbbet legyen akár az
Autó akkumulátorMotor akkumulátor, illetve Munka akkumulátor.

A hosszú távú, nagy igénybevétel hatására az autó akkumulátorok is, mint minden fogyóeszközök, egy idő után sajnos elhasználódnak. A személygépkocsik esetében fokozottan kell ügyelnünk az akkumulátorok ellenőrzésére, hiszen nem csak roppant kellemetlen, ha gépjárművünk leáll, de rendkívül veszélyes is lehet. A közúti balesetek megelőzése érdekében érdemes időközönként egy szakember tanácsát is kikérni, hogy megvizsgálja készülékünk állapotát.

Akkumulátorboltunkban csak a legjobb minőségű, csúcskategóriás termékeket találhatják meg, sőt, a hagyományos készülékek mellett kaphatóak még teherautó, zselés, spirálcellás akkumulátorok és akkumulátor töltők is.Ne habozzon, és mielőbb vegye igénybe szolgáltatásinkat, szakmai blogunkat ,ha pedig nem biztos a döntésében, kérjen segítséget: cégünk munkatársai készségesen segítnek kiválasztani a megfelelő akkumulátort.

Akkumulátor kereső

Kérjük válasszon:
  TOP termékek
  Termékajánló
  Tanúsítvány
  Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  Blog
  2016.09.17 14:37

  Akkumulátor újrahasznosítás

  Akkumulátor újrahasznosítás avagy ne dobk ki felelőtlenül

   

  Napjainkban szinte elképzelhetetlen hogy háztartásunk részeként ne legyen egy személyautó a tulajdonunkban, és ez egyben azt is jelenti hogy bizonyos időszakonként megjelenjen egy működésképtelen "hulladék akkumulátor". A folyamatos felhívások,marketing hatására szinte minden ember tudatában van annak hogy ez az alkatrész nem mindennapi hulladék amit csupán ki dobunk a hagyományos hulladék gyűjtő edénybe, hanem egyfajta különleges bánásmódót igényel, mivel igen magas környezetszennyező hatása van

   

  Az elhasználódott akkumulátorokat a legegyszerűbb egy erre az üzletágra szakosodott üzletben leadni, ahonnan elszállítják az erre megfelelő hulladék feldolgozó üzembe, ahol újrahasznosítják. 

  A hulladék feldolgozó üzemekben nem csupán az ólom részeket tudják az akkumulátorokból újra hasznosítani hanem magát az elektrolitot, illetve magát a műanyag házat.

  Első lépésként az akkumulátorokat összezúzzák, a kifolyt savat felfogják, majd a fém és műanyag alkatrészeket víz segítségével különválasztják: a fém alkotórészek a víz alján, míg a műanyagok a víz felszínére kerülve különülnek el.

  A műanyag elemekből újra akkumulátorházat öntenek. Az ólom részeket összezúzzák, vegytisztítják, majd újra akkumulátorcellákat készítenek belőle. A felfogott savat kémiai úton semlegesítik, és a benne lévő fémszennyeződéseket is eltávolítják, így a megmaradt folyadék a nagyfokú tisztítást követően a szennyvízhálózatba kerülhet.

  Így hát hogy a folyamatot nagyvonalakban felvázoltuk, gondoljon rá ha tönkre megy az akkumulátorja, hogy ne egy hétköznapi hulladékként kezelje.

  Legyen környezettudatos, és óvja a természetet.