Gyors akkukereső
Gyors akkukereső

Akkumulátor kereső

Termékajánló
Blog
2020.03.02 14:44

AGM akkumulátor cseréje

Sokat gondolkoztam azon, hogy megosszam az alábbi pár sort az olvasóval, de számunkra fontos hogy az általunk ismert információk előre segítsék az ügyfeleink elégedettségét.

Az elmúlt pár napban belefutottam a neten egy „blog bejegyzésbe” mely a Start-Stop akkumulátorok cseréjére vonatkozott.

Meglepődve olvastam, hogy ezen akkumulátorokat nyugodtan ki lehet cserélni mindenféle műszerezettség nélkül, és nem szükséges semmiféle „tanítás” vagy „illesztés”kivéve egy vagy két autó típusnál melyet az írója megjelölt, azaz biztonságos az otthoni szerelés.

Akkor mi is cserélhetjük nyugodtan vagy nem? Ugyanúgy ki lehet cserélni mint egy hagyományos akkumulátort? Külünbözik valamiben a hagyományos akkumulátortól? A felépítés, technológia ugyanaz?

Utána jártam, hogy mi is történhet, ha csak pusztán kicserélem az akkumulátort, minden működik tovább és nem lehet semmiféle probléma belőle

Konzultáltam műhellyel aki „látott már” ilyet, mely a következő válaszokat adta:

-  Persze nyugodtan, de ha nem működik:

  • a start-stop funkció hetek után sem
  • a komfort fokozatok nem működnek újra
  • és esetlegesen nem indul be az autó

Akkor hívhatsz, hogy segítsek, de nem biztos, hogy tudok azonnal, viszont te ott fogsz állni az ügyféllel szemben és nem tudod orvosolni a hibát. A kérdés érthető volt részemről, hogy segítsen megérteni a technológiát. Az akkumulátor menedzsment folyamatosan naplózza az akkumulátor értékeit, mint pl. indításkor fellépő feszültség esés, belső ellenállás, hőmérséklet, álló helyzetben „Start –Stop üzemben” a fogyasztók hatására fellépő feszültség esés, stb.és ezek alapján kapcsolja le a különböző komfort fokozatokat, vezérli a töltést. Egy sima akkumulátor csere esetén továbbra is a régi akkumulátor napló fájlával fog dolgozni a számítógép, és nem feltétlenül fogja feloldani az összes kényelmi funkció tiltását, ezáltal biztosítva a következő biztos indítást.  Ha van egy jól felszerelt autónk és nem fontos, hogy a többlet áron megvásárolt prémiumszolgáltatások működjenek, akkor nyugodtan ki lehet várni, hogy ezek újból, elkezdjenek működni, ha egyáltalán működni fognak.

- Hogyan történik akkor nálatok ez a csere?

- Első körben alváz illetve motorszám szerint ellenőrizzük, hogy szükséges az akkumulátor illesztése, a vonatkozó technológia ellenőrzése

- De hát akkor most újra tanulja az autó vagy sem?

- Az említett blog írójának némileg igaza volt, hogy vannak, típusok melyek érzékelik a cserét , viszont vitatnám,hogy csak az általa megjelölt bizonyos típusnál szükséges csak a BEM Code feltöltése. Nem feltétlen csak BEM Code segítségével lehet akkumulátor cserét regisztrálni, íme, két egyszerű példa:

  • Ford Focus 2015 1.5 TDCI „akkumulátor csere-regisztrálás” nincs további opció.
  • BMW-nél, a csere alkalmával a kapacitást-illetve az indítóáram nagyságát, néhány esetben az akkumulátor gyártóját is (legördülő menü) meg kell adni
  • Nissan Qashqai-nál egy egész oldalnyi procedúrát kell végre hajtani, mely végén a töltés jelző lámpa villogása nyugtázza a sikeres alaphelyzet beállítását

-A mechanikus ki és beszerelést is részletezhetem, de hidd el nekem, hogy abban is lehetnek buktatók, melyek okozhatnak több tíz- esetleg száz ezres nagyságú hibát.

És talán a legfontosabb kérdés:

- Mennyibe is kerül egy ilyen start stoppos akkumulátor cseréje?

- Ha meg kellene határozni pontosan, akkor egy 8-15 ezer forint közé, helyezném ezt a költséget, autó típustól függően.

Továbbiakban ezekről a hiba lehetőségekről beszéltünk, melyet a nem szakszerű csere okozhat.

Itt meg jegyzem, hogy üzletünk ezen blog bejegyzés előtt is a lokálisan felmerülő cseréket is ebbe a műhelybe irányította, hiszen ha nem is ennyire részletesen, de tisztában voltunk a hiba lehetőségekkel, ami egy nagy értékű autónál tetemes összeget is ki tehet. A beszélgetés révén megállapodtunk abban, hogy a weboldalunkon kialakítunk egy felületet ahol az ügyfeleink a nálunk vásárolt akkumulátor cseréjére időpontot kérhetnek.

Összegzésképpen:

  • Megéri a kockázatot, hogy az autója nem megfelelőképpen fog működni, esetleg nem indul el, esetleg károsodik valamilyen berendezése?
  • Megéri a kockázatot, hogy az újonnan vásárolt termék élettartama lerövidül?

Ha Te úgy gondolod, hogy nem, akkor az erre biztosított felületen add meg az adatokat és mi regisztrálunk egy időpontot  - GARANCIÁVAL, azaz az összes letiltott funkció újra működni fog, és garantáltan hosszú ideig folytathatod az utadat az autóval.

AGM vagy EFB akkumulátor van az autódba? Nem tudod hogy pontosan melyik az ami megfelelő lenne számodra? Segítünk a választásban. Cégünk kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a megfelelő akkumulátor kerüljön minden ügyfél autójába, ezért minden esetben felvázoljuk egyes gyártók előnyeit és hátrányait is. Autó típus megadása után nagy biztonsággal meg tudjuk számodra mondani hogy a te autód esetében mire számíthatsz, pl. akkumulátor tipusa - helye - az akkumulátor cseréjére vonatkozó utasításokat (illesztés, regisztrálás, feladatsor)

Jelenleg 4 különböző Start Stop AGM, illetve EFB akkumulátor márkával próbálunk megfelelni a piaci igényeknek, melyek kivétel nélkül gyári beszállítók.

Forgalmazott márkáink: Varta, Exide, Banner, Rocket.

Kiemelt figyelmet szentelünk a Varta AGM akkumulátorok forgalmazására, mely talán az egyik legnagyobb gyári beszállítással büszkélkedhet európai szinten.

A Varta tájékozató ezen termékek cseréjével kapcsolatosan:

Fedélzeti elektronika 

A start-stop akkumulátor a fedélzeti elektronika része, és az akkumulátor kezelő rendszerén (BMS)  és az akkumulátor érzékelőn (EBS) keresztül kapcsolódik a jármű elektronikájához. A vezérlőegység érzékeli az indítások számát és az energiaáramot, figyeli a töltöttségi állapotát és ellenőrzi generátort. Amikor egy Start-Stop akkumulátort cserélnek, az energiagazdálkodási rendszert a műhelyben található diagnosztikai eszköz programozza.

A start-stop akkumulátor helytelen cseréje hibás működést okozhat. A nem megfelelően elvégzett akkumulátorcsere korlátozhatja vagy akár meg is akadályozhatja a start-stop funkciót, ami megnövekedett üzemanyag-fogyasztást és a kényelmi funkciók korlátozását eredményezheti. Az AGM-et mindig AGM-hez kell cserélni, az EFB-t pedig EFB-re vagy AGM-re kell cserélni, az utóbbinál különös figyelmet fordítani a fizikai méretekre. 

Csere adatvesztés nélkül

Az EFB vagy AGM cseréjekor a szakműhely számos pontot vesz figyelembe, amelyek garantálják, hogy az akkumulátor később megfelelően működjön. Mivel az autó ideiglenesen nincs áram alatt az akkumulátor cseréjekor, a fontosabb működési beállításokat előbb be kell jegyezni. Alternatív megoldásként egy második akkumulátor is csatlakoztatható az üzemi feszültség fenntartásához.

Hibaüzenetek és hibás működés az elem cseréje után

Az új akkumulátor beszerelése és csatlakoztatása után az automatikus indítás-leállítás rendszer több órán keresztül nem működhet. Ebben az esetben a műhely erről tájékoztatja a járművezetőt, és megadja a megfelelő utasításokat. A járművezetőknek közvetlenül a műhelyhez kell fordulniuk, ha bármilyen üzemzavar vagy hibaüzenet jelentkezik, amikor az indító-stop akkumulátor kicserélésre kerül. A legtöbb esetben ezek átmeneti jellegűek és a hiányos adatfeldolgozás következményei. Egyes esetekben a járműhöz valódi vezetési adatok szükségesek a beállítás elvégzéséhez. Néhány járművezérlő egység önálló tanulási funkcióval rendelkezik, így a hibaüzenetek egy része automatikusan eltűnik. 

Hasznos linkek:

AGM akkumulátorok a webáruházban

Regisztrációs lap Start Stop akkumulátor cserére

Nem adódott semmi problémám. Gyorsan megkaptam a visszaigazolást és az ebben foglaltaknak megfelelően másnap délelőtt a terméket. Azóta is használom minden gond nélkül.

Dunabarát

Nagyon segítőkészek voltak. Alapból csak 4-5 munkanapon belül tudták volna szállítani, de jeleztem,sürgősen kellene és elintézték, megkapjam hamarabb.

Köszönöm.

Minőséget forgalmaznak, széles a választék és kedvezőek az árak.

 

Rugalmasak voltak a boltban, egyből visszahivtak egyeztetni

 

Egyszerű ügyintézés, 24 órán belüli megkaptam, minőségi árú korrekt árban.

Isaac

Ennyire segítőkész, szakszerű és vásárló centrikus hozzáállást korábban még nem tapasztaltam. Ezúton is köszönöm.

István Szabó

Gördülékeny és eddig mindig volt minden készleten

Akksit tőlük veszek már évek óta

 

OS Tuning Kft

Megbizható, a legjobb árban kaptam meg az aksit

István

Teljesen véletlenül kerültem a webáruház oldalára. Első jó pont a kedvező ár, miután telefonon is érdeklődtem (korrekt tájékoztatás, jó hangulatú beszélgetés) egyértelmű volt, a vásárlásom.

Valóban "Fer-Sales". Csak így tovább! 

 

"Gördülékeny ügyintézés,  tökéletes ."

Az általam keresett akkumulátortöltőhöz több kiegészítő is. Rendben volt.

 

Ma reggel megrendeltem a terméket, délben átvettem a futártól. Korrekt áruház, ajánlanom mindenkinek

Gabesz

Telefonon keresztül is segítőkészek voltak, delutan rendeltem, a következő 24 belül már meg is kaptam.

Gábor

Precíz  kiszolgálás, péntek délutáni leadva, kedd délben érkezett, friss 1 hónapos akksi, rendesen feltöltve

Imre

Az akksit amit rendeltem tökéletes kondícióban volt!

András

A korábbi pozitív tapasztalataim alapján vásárolok nagy bizalommal.

Probléma mentes volt a vásárlás. Köszönet érte sokadszor.

Így további javaslattal nem élnék.

Nagyon segítőkészek! !! Érdemes tanácsot kérni a vásárláshoz.

Szívesen segítenek ha tanácsra van szükség!

Női vásárló

Nagyon jó árban találtam meg a kiválasztott akkumulátort, a visszaigazolások a megrendelesemről rendben megérkeztek.

András

Teljesen meg vagyok elegedve, leadás utan par perccel mar kapcsolatba is lepetek velem (telefonon is hivtak a szokasos email uzeneten kivul).

paragazo

"Korrektek és gyorsak voltak. Az akksi és a saru kifogástalan állapotban megérkezett."

Zsombor

"A futár elcserélte a cuccomat mással, azonnal lekommunikálták, és másnapra itt volt a jó árú. Ötös! : )"

 

Ufo

A rendelt akkumulátor gyorsan megérkezett annak ellenére is, hogy az ünnepek előtti csúcsforgalom volt a futárszolgálatoknál. Érkezéskor rámértem a feszültségére: 12, 6 V - ahogy kell, szépen indul vele az autó.

Zoli

"Meglepően gyors volt a kiszállítás. (rendelèst követő napon)"

Jenő

 

"Nagyon korektek voltak, azonnal elismerték a téves küldést és másnap megkaptam a jót."

"Értékelem, előzőleg feltöltötték a motor akkumulátort savval, így rögtön tudtam használni. Köszönöm."

Norbert

Gyors ügyintézés, pontos tájékoztatás a termékről, hozzáértő kereskedői hozzáállás.

A bolt vásárlója

Nagyon segítőkészek, kedvesek.Felhívtak, tudják küldeni.

Gabor

"Variáltam a rendelésemmel, még időben észrevettem, mégsem fog beférni a kiszemelt akku, a magassága miatt. Megvettem a magasat, de kértem türelmet, majd végül alacsonyabbat rendeltem. Többször beszéltünk telefonon, nagyon segítőkészek, türelmesek voltak! : ) A vett akkuval minden OK.

Jó áron vannak az akkuk, és hihetetlen, hogy 800 forintért elviszik bárhova 1 nap alatt a 15-20 kilós akkukat! : ) "

Noi

Minden rendben a boltal, csak ajánlani tudom mindenkinek! Az ügyfélszolgálat nagyon készséges!

Amigo

Kedvező, de mégis friss gyártású akkumulátor, és szakszerű választ is kaptam telefonon.

K.

Harmadszor rendeltem tőlük, az előző esetekben is, most is pontosan küldtek a megrendelt árut. Bátran ajánlom mindenkinek!

A bolt vásárlója

A neten talàlt fórumon olvastam erről az akkuboltròl. Azt olvastam, hogy csak fris gyàrtàsù akkumulàtort àrulnak.

Ez valóban ìgy is van.

Most szeptember végén rendeltem, 2018. Jùniusi az akkumulàtor. A boltba kerülése Szeptember elsó két hete.

Egyszerű rendelés, azonnali szállítás, jó árak. Ajánlani tudom az üzletet.

Pityu

Kigogástalan terméktpasztalat. 
Ingyenes házhozszállítás a promóciós időn belül. 
24. órán belül már az autóban üzemelt az akkumlátor."

A weboldal könyen használható és pontosan küldik amit rendeltél. Hamarabb megjött a rendelésem mint az értesítés arról futárszolgálat átvette az általam rendelt akkumulátor. Ajánlom mindenkinek."

Telefonon is beszéltem az üzlettel, segítőkészek voltak és a rendelést egy napon belül megkaptam (ehhez 14: 00 előtt kell leadni)

Anonim

Azonnal hívtak, amint leadtam a rendelésem,egyeztetni a kiszállításról. Rugalmasan és rendkívül korrekten ment

Gergő

Nagyon elégedett vagyok a vásárlás folyamatával, a gyorsasággal, az árú minőségével

Handa Miklos

 

 

Korrekt kiszolgálás, garancialevél kitöltve a csomagban és a legjobb netes áron, illetve ingyenes házhozszállítással történt, 50k felett."

Vitya

Korrekt kiszolgálás, ajánlom mindenkinek. Az opció amivel a terméket választottam egy nappal növelte volna a kiszállítás idejét ezért telefonon megkerestek a kérdéssel , hogy mi legyen.

A bolt vásárlója

A termék megrendelése egyszerű . Az átadás is időre, pontosan.
Nem először jártam náluk, mindig azt kaptam amit vártam. 
Szükség esetén a jövőben újra igénybe veszem szolgáltatásukat."

Andor

Pozitívot tudok mondani, nagyon elégedett vagyok a bolttal is és a termékkel is! 5 csillag!

Kisgyerek

 

Azonnal visszajeleznek. Bármiféle kérésre rugalmasan reagálnak

 

Jasper

 

Rendkívül rugalmasak, telefonon sikerült módosítani a , amiről azonnal kaptam is e-mailt.

Nagyfokú rugalmasság, vevőközpontúság.

Megbízható bolt, kiváló akkumulátorok!
Köszönjük

Ildikó

Segítőkész és türelmes  az eladó a telefonban érdeklődéskor.

Több infót adott mint amit vártam : )

Egyáltalán nem akart lerázni (úgy, ahogy konkuens boltokban teszik. )

A leadástól az átadásig mindenről tájékoztattak.

A számlák és egyéb tájékoztatók nagyon részletesek és átláthatóak. 

Meg vagyok elégedve a bolt által nyújtott szolgáltatással!

Laci

Legközelebb is vásárolnék ennél a boltnál! !!

Rugalmasan kezelte, először nem tudtam kp-ban fizetni.

Sneci

Mindket rendelesem 48 alatt megerkezett. Arban es kiszallitasban is verhetetlennek bizonyultak eddig, csak ajanlani tudom a boltot.

paragazo

Nagyon jó kommunikáció, kitöltött garancialevél.

Verkäufer sprechen Deutsch + Englisch = Az eladók németül és angolul beszélnek.

Chris

"Electric akkut kerestem, de ők  nem forgalmazzák. Vartát vásároltam, kiváncsian várom meddig bírja az electric után"

Jocó