Új jelszó kérése

Üdvözöljük az AKKU-FER Sales KFT.Webáruházában!
Válogasson kedvére a termékeink között,és találja meg az Önnek legmegfelelőbbet legyen akár az
Autó akkumulátorMotor akkumulátor, illetve Munka akkumulátor.

A hosszú távú, nagy igénybevétel hatására az autó akkumulátorok is, mint minden fogyóeszközök, egy idő után sajnos elhasználódnak. A személygépkocsik esetében fokozottan kell ügyelnünk az akkumulátorok ellenőrzésére, hiszen nem csak roppant kellemetlen, ha gépjárművünk leáll, de rendkívül veszélyes is lehet. A közúti balesetek megelőzése érdekében érdemes időközönként egy szakember tanácsát is kikérni, hogy megvizsgálja készülékünk állapotát.

Akkumulátorboltunkban csak a legjobb minőségű, csúcskategóriás termékeket találhatják meg, sőt, a hagyományos készülékek mellett kaphatóak még teherautó, zselés, spirálcellás akkumulátorok és akkumulátor töltők is.Ne habozzon, és mielőbb vegye igénybe szolgáltatásinkat, szakmai blogunkat ,ha pedig nem biztos a döntésében, kérjen segítséget: cégünk munkatársai készségesen segítnek kiválasztani a megfelelő akkumulátort.

Akkumulátor kereső

Kérjük válasszon:
  TOP termékek
  Termékajánló
  Tanúsítvány
  Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  Blog
  2018.02.23 15:50

  12 kérdés, és válasz akkumulátorokról és töltőkről

  12 Kérdés akkumulátorokról és töltőkről?

  Nem tudja hogy eldönteni , hogy melyik akkumulátort, vagy töltőt vásárolja meg? Íme néhány kérdés , és válasz ami talán segít Önnek , Neked a döntésben.

  Mi a különbség a hagyományos és az intelligens akkumulátortöltők között?

  A hagyományos akkumulátortöltők nem elemzik az akkumulátort. Folyamatosan tölti az akkumulátort, amíg csatlakoztatva van hozzá, és nem észleli az akkumulátor teljes töltöttségi állapotát. Ha a hagyományos akkumulátortöltőt elfelejti lecsatlakoztatni, akkor az akkumulátor túltöltődhet, ezáltal pedig kiszáradhat és súlyosan megrongálódhat.Intelligens akkumulátortöltőink számos lépés elvégeznek töltés közben az ólomsavas akkumulátorok szulfátlanítása, regenerálása, feltöltése és karbantartása érdekében. Így az akkumulátor élettartama növelhető kiadásai pedig csökkenthetők. Az intelligens akkumulátor töltő folyamatosan kommunikál az akkumulátorral a folyamat közben, ezzel minimálisra csökkentve a túltöltés vagy elégtelen töltés kockázatát.

  Miért érdemes feltölteni az autó akkumulátorát?

  Számos oka van, amiért érdemes feltöltenie az akkumulátorát. Lehet, hogy autója régóta áll a garázsban, minden reggel használnia kell a gázolaj előmelegítőt a hideg időjárás miatt, vagy autójával rövid távolságokat szokott csak megtenni. A generátornak időre van szüksége, mire az indulás előtti szintre visszatölti az akkumulátort.A generátorok sok esetben nem képesek teljesen feltölteni az akkumulátorokat, még hosszabb utak során sem. Éppen ezért fontos lehet, hogy rendszeres időközönként feltöltse akkumulátorát. Ha akkumulátorát a téli szezon előtt teljesen feltölti, akkor jelentősen csökkentheti az esélyét annak , hogy autója nem indul -20 0C alatti hőmérsékleten.

  Megrongálódhat egy akkumulátor töltés közben?

  A CTEK töltő helytelen csatlakoztatása nem tesz kárt az akkumulátorában. Minden CTEK töltő beépített szikra elleni védelemmel rendelkezik és képes érzékelni, ha a negatív kábelt csatlakoztatta az akkumulátor sarujához.Az akkumulátorokat akár hónapokig a töltőhöz csatlakoztatva hagyhatja a töltési ciklus utolsó fázisa után (amikor a zöld lámpák világítanak) anélkül , hogy kárt tenne a a jármű elektronikai rendszerében vagy a túltöltené az akkumulátort.

  Mi történik, ha elfelejtem leválasztani a töltőt?

  Akkor sincs miért aggódnia, ha elfelejti leválasztani a CTEK töltőt az akkumulátorról. Ellenkezőleg. A CTEK töltők egy szabadalmaztatott folyamat segítségével érzékelik az akkumulátor töltöttségi szintjét, így gondoskodva annak optimális szinten tartásáról.Ha a töltőn látható zöld jelzés látható, akkor nyugodtan csatlakoztatva hagyhatja a töltőt, amíg autóját vagy motorkerékpárját ismét használatba szeretné venni.

  Nem találom az akkumulátort a motortérben, feltölthetem az akkumulátort?

  Számos modern jármű-akkumulátor létezik, amelynek nem a motorháztető alatt helyezkednek el. Ugyanakkor az autógyártók rendszerint elhelyeznek egy akkumulátor érintkezőt valahol a motortérben, hogy feltölthesse a merülőben lévő vagy teljesen lemerült akkumulátort.  Ezt a kivezetést a köznyelvben „bikázó pontnak” nevezik.Számos autónál egy 12 V-os aljzat segítségével is elvégezheti az akkumulátor töltését.

  Ennek azonban feltétele, hogy az aljzat akkor is feszültség alatt legyen, ha a gyújtást lekapcsolják. Ezen felül a CTEK intelligens kiegészítők csatlakoztatásával és egy gyorscsatlakozónak az autó egy könnyen hozzá férhető pontjába történő beszerelésével is orvosolhatja a problémát.

  Menni időbe telik feltölteni egy akkumulátort?

  Az akkumulátor töltési idejét számos tényező befolyásolja. Ezek közül a három legfontosabb az akkumulátor kapacitása, az aktuális töltöttségi szintje, és a töltőberendezés töltési teljesítménye. Ezen felül a külső hőmérséklet is befolyásolja a töltési időt.Az alábbi grafikon ábrázolja, hogy mennyi időt vesz igénybe egy akkumulátor feltöltése a két legnépszerűbb töltőberendezésünk segítségével.

  Ugyanazt a töltőt használhatom az autómhoz és motorkerékpáromhoz?

  Természetesen! A legfontosabb szempont hogy az autó és a motorkerékpár egyaránt 12V-os rendszerrel rendelkezzen, és hogy az akkumulátor a töltőberendezés javasolt tartományán belül legyen. Számos töltőt különböző használatra terveztek. Az MXS 5.0 modell 1,2Ah és 160Ah közötti teljesítményű, az MXS 10.0 modellt pedig 20Ah és 300Ah közötti teljesítményű akkumulátorokhoz ajánlja a gyártó.

  Hogyan válasszuk ki a megfelelő töltőt?

  A töltő kiválasztásánál 2 szempontot érdemes fontolóra venni.

  1. tölteni kívánt akkumulátor méretét, kapacitását
  2. az akkumulátor teljes feltöltésére szánt időt
  3. az akkumulátor felépítését (normál savas, AGM stb.)

  Ha például motorkerékpárban található kis méretű akkumulátora  van kizárólag akkor egy kis teljesítményű töltő is ideális választás lehet (CTEK XS 0.8).

  De ha például egy nagy méretű akkumulátorral rendelkező csónakkal rendelkezik, amelyet az öbölben gyorsan fel kell tölteni , akkor a töltési idő minimálisra csökkentéséhez több párhuzamosan csatlakoztatott töltőre is szüksége lehet.

  Autók,motorok, csónakok akkumulátorainak általános célú töltéséhez javasoljuk a sokoldalú és megbízható MXS 5.0 modellt. A CTEK töltők között a legkisebb modell melyben már megtalálható az egyedi szabadalommal védett regeneráló funkció .

  Melyik a legjobb univerzális töltő?

  Az MXS 5.0 egy kiváló ár/érték arányú univerzális töltő. A töltéshez a szabadalmaztatott 8 lépéses technológiát használja. Ezen felül a legnépszerűbb programok is megtalálhatók benne, ideértve az egyedülálló regenerálható programot, amely ideális megoldás savrétegződött és teljesen lemerült akkumulátorok kezeléséhez.

  Honnan tudom, hogy az akkumulátor töltést igényel?

  A legtöbb akkumulátort évente többször is fel kell tölteni. Az akkumulátort téli szezon előtt mindenképpen érdemes feltölteni, különben már túl késő lehet, amikor észreveszi, hogy az akkumulátort tölteni kellene. Ennek jele lehet, hogy az indítómotor éppen hogy csak elkezd forogni, vagy a külső lámpák elhalványulnak indítás közben. A motorakkumulátorokat a motoros szezon során többször is fel kell tölteni, hiszen a generátorok rendszerint nem biztosítanak megfelelő utántöltést motorozás közben.

  Egy másik, intelligens és egyszerű megoldás comfort töltöttség visszajelző beszerelése. A visszajelző segít nyomon követni az akkumulátor töltöttségi szintjét. A comfort visszajelző három villogó LEDet tartalmaz.  Az zöld LED jelzi, hogy az akkumulátor megfelelő állapotban van, és nem igényel töltést.  A sárga lámpa jelzi, hogy eljött az ideje az akkumulátor töltésének. A piros lámpa jelzi, hogy az akkumulátor megrongálódhat, ha nem kezdi meg a töltést rövid időn belül. A comfort Led csatlakozó és a népszerű MXS 5.0 elérhető csomagajánlataink között egy kedvezőbb áron mintha külön vásárolná meg.

  Mikor érdemes a téli, hideg töltést, azaz a hópihével jelzett funkciót használnom?

  Néhány töltőnkön megtalálható a „hópihe” jellel ellátott funkció. A program kiválasztásakor a berendezés töltőfeszültsége a 14,4V-ról  14,7 vagy 15V-ra emelkedik (modelltől függően) az alacsony (5 0C alatti)hőmérsékleten való töltés ellensúlyozása érdekében. Ezzel a programmal tölthetőek az AGM akkumulátorok is.

  Mikor érdemes lefuttatni a regeneráló programot?

  Az erősen kisült akkumulátorokon savrétegek alakulhatnak ki. Az elektrolit víz és savrétegekre bomlik az akkumulátor belsejében. Az akkumulátor ilyenkor nem tartja meg a feszültséget, így az folyton újra kell tölteni. A CTEK regeneráló funkciójával helyre állítható a savrétegződés, hogy ismét visszanyerje eredeti kapacitását és hosszabb élettartamú működést biztosítson. Normál (nem AGM, Gél) akkumulátoroknál évente egyszer, vagy kétszer érdemes lefuttatni.