Gyors akkukereső
Gyors akkukereső

Akkumulátor kereső

Termékajánló
Blog
2018.02.23 15:50

12 kérdés, és válasz akkumulátorokról és töltőkről

12 Kérdés akkumulátorokról és töltőkről?

Nem tudja hogy eldönteni , hogy melyik akkumulátort, vagy töltőt vásárolja meg? Íme néhány kérdés , és válasz ami talán segít Önnek , Neked a döntésben.

 • Mi a különbség a hagyományos és az intelligens akkumulátortöltők között?

A hagyományos akkumulátortöltők nem elemzik az akkumulátort. Folyamatosan tölti az akkumulátort, amíg csatlakoztatva van hozzá, és nem észleli az akkumulátor teljes töltöttségi állapotát. Ha a hagyományos akkumulátortöltőt elfelejti lecsatlakoztatni, akkor az akkumulátor túltöltődhet, ezáltal pedig kiszáradhat és súlyosan megrongálódhat.Intelligens akkumulátortöltőink számos lépés elvégeznek töltés közben az ólomsavas akkumulátorok szulfátlanítása, regenerálása, feltöltése és karbantartása érdekében. Így az akkumulátor élettartama növelhető kiadásai pedig csökkenthetők. Az intelligens akkumulátor töltő folyamatosan kommunikál az akkumulátorral a folyamat közben, ezzel minimálisra csökkentve a túltöltés vagy elégtelen töltés kockázatát.

 • Miért érdemes feltölteni az autó akkumulátorát?

Számos oka van, amiért érdemes feltöltenie az akkumulátorát. Lehet, hogy autója régóta áll a garázsban, minden reggel használnia kell a gázolaj előmelegítőt a hideg időjárás miatt, vagy autójával rövid távolságokat szokott csak megtenni. A generátornak időre van szüksége, mire az indulás előtti szintre visszatölti az akkumulátort.A generátorok sok esetben nem képesek teljesen feltölteni az akkumulátorokat, még hosszabb utak során sem. Éppen ezért fontos lehet, hogy rendszeres időközönként feltöltse akkumulátorát. Ha akkumulátorát a téli szezon előtt teljesen feltölti, akkor jelentősen csökkentheti az esélyét annak , hogy autója nem indul -20 0C alatti hőmérsékleten.

 • Megrongálódhat egy akkumulátor töltés közben?

A CTEK töltő helytelen csatlakoztatása nem tesz kárt az akkumulátorában. Minden CTEK töltő beépített szikra elleni védelemmel rendelkezik és képes érzékelni, ha a negatív kábelt csatlakoztatta az akkumulátor sarujához.Az akkumulátorokat akár hónapokig a töltőhöz csatlakoztatva hagyhatja a töltési ciklus utolsó fázisa után (amikor a zöld lámpák világítanak) anélkül , hogy kárt tenne a a jármű elektronikai rendszerében vagy a túltöltené az akkumulátort.

 • Mi történik, ha elfelejtem leválasztani a töltőt?

Akkor sincs miért aggódnia, ha elfelejti leválasztani a CTEK töltőt az akkumulátorról. Ellenkezőleg. A CTEK töltők egy szabadalmaztatott folyamat segítségével érzékelik az akkumulátor töltöttségi szintjét, így gondoskodva annak optimális szinten tartásáról.Ha a töltőn látható zöld jelzés látható, akkor nyugodtan csatlakoztatva hagyhatja a töltőt, amíg autóját vagy motorkerékpárját ismét használatba szeretné venni.

 • Nem találom az akkumulátort a motortérben, feltölthetem az akkumulátort?

Számos modern jármű-akkumulátor létezik, amelynek nem a motorháztető alatt helyezkednek el. Ugyanakkor az autógyártók rendszerint elhelyeznek egy akkumulátor érintkezőt valahol a motortérben, hogy feltölthesse a merülőben lévő vagy teljesen lemerült akkumulátort.  Ezt a kivezetést a köznyelvben „bikázó pontnak” nevezik.Számos autónál egy 12 V-os aljzat segítségével is elvégezheti az akkumulátor töltését.

Ennek azonban feltétele, hogy az aljzat akkor is feszültség alatt legyen, ha a gyújtást lekapcsolják. Ezen felül a CTEK intelligens kiegészítők csatlakoztatásával és egy gyorscsatlakozónak az autó egy könnyen hozzá férhető pontjába történő beszerelésével is orvosolhatja a problémát.

 • Menni időbe telik feltölteni egy akkumulátort?

Az akkumulátor töltési idejét számos tényező befolyásolja. Ezek közül a három legfontosabb az akkumulátor kapacitása, az aktuális töltöttségi szintje, és a töltőberendezés töltési teljesítménye. Ezen felül a külső hőmérséklet is befolyásolja a töltési időt.Az alábbi grafikon ábrázolja, hogy mennyi időt vesz igénybe egy akkumulátor feltöltése a két legnépszerűbb töltőberendezésünk segítségével.

 • Ugyanazt a töltőt használhatom az autómhoz és motorkerékpáromhoz?

Természetesen! A legfontosabb szempont hogy az autó és a motorkerékpár egyaránt 12V-os rendszerrel rendelkezzen, és hogy az akkumulátor a töltőberendezés javasolt tartományán belül legyen. Számos töltőt különböző használatra terveztek. Az MXS 5.0 modell 1,2Ah és 160Ah közötti teljesítményű, az MXS 10.0 modellt pedig 20Ah és 300Ah közötti teljesítményű akkumulátorokhoz ajánlja a gyártó.

 • Hogyan válasszuk ki a megfelelő töltőt?

A töltő kiválasztásánál 2 szempontot érdemes fontolóra venni.

 1. tölteni kívánt akkumulátor méretét, kapacitását
 2. az akkumulátor teljes feltöltésére szánt időt
 3. az akkumulátor felépítését (normál savas, AGM stb.)

Ha például motorkerékpárban található kis méretű akkumulátora  van kizárólag akkor egy kis teljesítményű töltő is ideális választás lehet (CTEK XS 0.8).

De ha például egy nagy méretű akkumulátorral rendelkező csónakkal rendelkezik, amelyet az öbölben gyorsan fel kell tölteni , akkor a töltési idő minimálisra csökkentéséhez több párhuzamosan csatlakoztatott töltőre is szüksége lehet.

Autók,motorok, csónakok akkumulátorainak általános célú töltéséhez javasoljuk a sokoldalú és megbízható MXS 5.0 modellt. A CTEK töltők között a legkisebb modell melyben már megtalálható az egyedi szabadalommal védett regeneráló funkció .

 • Melyik a legjobb univerzális töltő?

Az MXS 5.0 egy kiváló ár/érték arányú univerzális töltő. A töltéshez a szabadalmaztatott 8 lépéses technológiát használja. Ezen felül a legnépszerűbb programok is megtalálhatók benne, ideértve az egyedülálló regenerálható programot, amely ideális megoldás savrétegződött és teljesen lemerült akkumulátorok kezeléséhez.

 • Honnan tudom, hogy az akkumulátor töltést igényel?

A legtöbb akkumulátort évente többször is fel kell tölteni. Az akkumulátort téli szezon előtt mindenképpen érdemes feltölteni, különben már túl késő lehet, amikor észreveszi, hogy az akkumulátort tölteni kellene. Ennek jele lehet, hogy az indítómotor éppen hogy csak elkezd forogni, vagy a külső lámpák elhalványulnak indítás közben. A motorakkumulátorokat a motoros szezon során többször is fel kell tölteni, hiszen a generátorok rendszerint nem biztosítanak megfelelő utántöltést motorozás közben.

Egy másik, intelligens és egyszerű megoldás comfort töltöttség visszajelző beszerelése. A visszajelző segít nyomon követni az akkumulátor töltöttségi szintjét. A comfort visszajelző három villogó LEDet tartalmaz.  Az zöld LED jelzi, hogy az akkumulátor megfelelő állapotban van, és nem igényel töltést.  A sárga lámpa jelzi, hogy eljött az ideje az akkumulátor töltésének. A piros lámpa jelzi, hogy az akkumulátor megrongálódhat, ha nem kezdi meg a töltést rövid időn belül. A comfort Led csatlakozó és a népszerű MXS 5.0 elérhető csomagajánlataink között egy kedvezőbb áron mintha külön vásárolná meg.

 • Mikor érdemes a téli, hideg töltést, azaz a hópihével jelzett funkciót használnom?

Néhány töltőnkön megtalálható a „hópihe” jellel ellátott funkció. A program kiválasztásakor a berendezés töltőfeszültsége a 14,4V-ról  14,7 vagy 15V-ra emelkedik (modelltől függően) az alacsony (5 0C alatti)hőmérsékleten való töltés ellensúlyozása érdekében. Ezzel a programmal tölthetőek az AGM akkumulátorok is.

 • Mikor érdemes lefuttatni a regeneráló programot?

Az erősen kisült akkumulátorokon savrétegek alakulhatnak ki. Az elektrolit víz és savrétegekre bomlik az akkumulátor belsejében. Az akkumulátor ilyenkor nem tartja meg a feszültséget, így az folyton újra kell tölteni. A CTEK regeneráló funkciójával helyre állítható a savrétegződés, hogy ismét visszanyerje eredeti kapacitását és hosszabb élettartamú működést biztosítson. Normál (nem AGM, Gél) akkumulátoroknál évente egyszer, vagy kétszer érdemes lefuttatni.

Kapcsolódó téma:

Ez történhet ha nem foglalkozunk az akkumulátorunkkal

Nem adódott semmi problémám. Gyorsan megkaptam a visszaigazolást és az ebben foglaltaknak megfelelően másnap délelőtt a terméket. Azóta is használom minden gond nélkül.

Dunabarát

Nagyon segítőkészek voltak. Alapból csak 4-5 munkanapon belül tudták volna szállítani, de jeleztem,sürgősen kellene és elintézték, megkapjam hamarabb.

Köszönöm.

Minőséget forgalmaznak, széles a választék és kedvezőek az árak.

 

Rugalmasak voltak a boltban, egyből visszahivtak egyeztetni

 

Egyszerű ügyintézés, 24 órán belüli megkaptam, minőségi árú korrekt árban.

Isaac

Ennyire segítőkész, szakszerű és vásárló centrikus hozzáállást korábban még nem tapasztaltam. Ezúton is köszönöm.

István Szabó

Gördülékeny és eddig mindig volt minden készleten

Akksit tőlük veszek már évek óta

 

OS Tuning Kft

Megbizható, a legjobb árban kaptam meg az aksit

István

Teljesen véletlenül kerültem a webáruház oldalára. Első jó pont a kedvező ár, miután telefonon is érdeklődtem (korrekt tájékoztatás, jó hangulatú beszélgetés) egyértelmű volt, a vásárlásom.

Valóban "Fer-Sales". Csak így tovább! 

 

"Gördülékeny ügyintézés,  tökéletes ."

Az általam keresett akkumulátortöltőhöz több kiegészítő is. Rendben volt.

 

Ma reggel megrendeltem a terméket, délben átvettem a futártól. Korrekt áruház, ajánlanom mindenkinek

Gabesz

Telefonon keresztül is segítőkészek voltak, delutan rendeltem, a következő 24 belül már meg is kaptam.

Gábor

Precíz  kiszolgálás, péntek délutáni leadva, kedd délben érkezett, friss 1 hónapos akksi, rendesen feltöltve

Imre

Az akksit amit rendeltem tökéletes kondícióban volt!

András

A korábbi pozitív tapasztalataim alapján vásárolok nagy bizalommal.

Probléma mentes volt a vásárlás. Köszönet érte sokadszor.

Így további javaslattal nem élnék.

Nagyon segítőkészek! !! Érdemes tanácsot kérni a vásárláshoz.

Szívesen segítenek ha tanácsra van szükség!

Női vásárló

Nagyon jó árban találtam meg a kiválasztott akkumulátort, a visszaigazolások a megrendelesemről rendben megérkeztek.

András

Teljesen meg vagyok elegedve, leadás utan par perccel mar kapcsolatba is lepetek velem (telefonon is hivtak a szokasos email uzeneten kivul).

paragazo

"Korrektek és gyorsak voltak. Az akksi és a saru kifogástalan állapotban megérkezett."

Zsombor

"A futár elcserélte a cuccomat mással, azonnal lekommunikálták, és másnapra itt volt a jó árú. Ötös! : )"

 

Ufo

A rendelt akkumulátor gyorsan megérkezett annak ellenére is, hogy az ünnepek előtti csúcsforgalom volt a futárszolgálatoknál. Érkezéskor rámértem a feszültségére: 12, 6 V - ahogy kell, szépen indul vele az autó.

Zoli

"Meglepően gyors volt a kiszállítás. (rendelèst követő napon)"

Jenő

 

"Nagyon korektek voltak, azonnal elismerték a téves küldést és másnap megkaptam a jót."

"Értékelem, előzőleg feltöltötték a motor akkumulátort savval, így rögtön tudtam használni. Köszönöm."

Norbert

Gyors ügyintézés, pontos tájékoztatás a termékről, hozzáértő kereskedői hozzáállás.

A bolt vásárlója

Nagyon segítőkészek, kedvesek.Felhívtak, tudják küldeni.

Gabor

"Variáltam a rendelésemmel, még időben észrevettem, mégsem fog beférni a kiszemelt akku, a magassága miatt. Megvettem a magasat, de kértem türelmet, majd végül alacsonyabbat rendeltem. Többször beszéltünk telefonon, nagyon segítőkészek, türelmesek voltak! : ) A vett akkuval minden OK.

Jó áron vannak az akkuk, és hihetetlen, hogy 800 forintért elviszik bárhova 1 nap alatt a 15-20 kilós akkukat! : ) "

Noi

Minden rendben a boltal, csak ajánlani tudom mindenkinek! Az ügyfélszolgálat nagyon készséges!

Amigo

Kedvező, de mégis friss gyártású akkumulátor, és szakszerű választ is kaptam telefonon.

K.

Harmadszor rendeltem tőlük, az előző esetekben is, most is pontosan küldtek a megrendelt árut. Bátran ajánlom mindenkinek!

A bolt vásárlója

A neten talàlt fórumon olvastam erről az akkuboltròl. Azt olvastam, hogy csak fris gyàrtàsù akkumulàtort àrulnak.

Ez valóban ìgy is van.

Most szeptember végén rendeltem, 2018. Jùniusi az akkumulàtor. A boltba kerülése Szeptember elsó két hete.

Egyszerű rendelés, azonnali szállítás, jó árak. Ajánlani tudom az üzletet.

Pityu

Kigogástalan terméktpasztalat. 
Ingyenes házhozszállítás a promóciós időn belül. 
24. órán belül már az autóban üzemelt az akkumlátor."

A weboldal könyen használható és pontosan küldik amit rendeltél. Hamarabb megjött a rendelésem mint az értesítés arról futárszolgálat átvette az általam rendelt akkumulátor. Ajánlom mindenkinek."

Telefonon is beszéltem az üzlettel, segítőkészek voltak és a rendelést egy napon belül megkaptam (ehhez 14: 00 előtt kell leadni)

Anonim

Azonnal hívtak, amint leadtam a rendelésem,egyeztetni a kiszállításról. Rugalmasan és rendkívül korrekten ment

Gergő

Nagyon elégedett vagyok a vásárlás folyamatával, a gyorsasággal, az árú minőségével

Handa Miklos

 

 

Korrekt kiszolgálás, garancialevél kitöltve a csomagban és a legjobb netes áron, illetve ingyenes házhozszállítással történt, 50k felett."

Vitya

Korrekt kiszolgálás, ajánlom mindenkinek. Az opció amivel a terméket választottam egy nappal növelte volna a kiszállítás idejét ezért telefonon megkerestek a kérdéssel , hogy mi legyen.

A bolt vásárlója

A termék megrendelése egyszerű . Az átadás is időre, pontosan.
Nem először jártam náluk, mindig azt kaptam amit vártam. 
Szükség esetén a jövőben újra igénybe veszem szolgáltatásukat."

Andor

Pozitívot tudok mondani, nagyon elégedett vagyok a bolttal is és a termékkel is! 5 csillag!

Kisgyerek

 

Azonnal visszajeleznek. Bármiféle kérésre rugalmasan reagálnak

 

Jasper

 

Rendkívül rugalmasak, telefonon sikerült módosítani a , amiről azonnal kaptam is e-mailt.

Nagyfokú rugalmasság, vevőközpontúság.

Megbízható bolt, kiváló akkumulátorok!
Köszönjük

Ildikó

Segítőkész és türelmes  az eladó a telefonban érdeklődéskor.

Több infót adott mint amit vártam : )

Egyáltalán nem akart lerázni (úgy, ahogy konkuens boltokban teszik. )

A leadástól az átadásig mindenről tájékoztattak.

A számlák és egyéb tájékoztatók nagyon részletesek és átláthatóak. 

Meg vagyok elégedve a bolt által nyújtott szolgáltatással!

Laci

Legközelebb is vásárolnék ennél a boltnál! !!

Rugalmasan kezelte, először nem tudtam kp-ban fizetni.

Sneci

Mindket rendelesem 48 alatt megerkezett. Arban es kiszallitasban is verhetetlennek bizonyultak eddig, csak ajanlani tudom a boltot.

paragazo

Nagyon jó kommunikáció, kitöltött garancialevél.

Verkäufer sprechen Deutsch + Englisch = Az eladók németül és angolul beszélnek.

Chris

"Electric akkut kerestem, de ők  nem forgalmazzák. Vartát vásároltam, kiváncsian várom meddig bírja az electric után"

Jocó