Gyors akkukereső
Gyors akkukereső

Akkumulátor kereső

Termékajánló
Blog
2016.10.07 15:27

Akkumulátorok töltése és kisütése

Akkumulátor töltése és kisütése

Az akkumulátorok töltési és kisütési folyamatával érintőlegesen foglalkoztunk már korábbi bejegyzésünkben. Tudjuk, hogy töltéskor energiát viszünk be, azaz fogyasztóként működik, míg kisütéskor energia leadás, energia kivétel történik. Ebben a fejezetben először a legfontosabb elméleti részeket ismertetjük, majd elemezzük a töltő és az akkumulátor kapcsolatát.

Elméleti ismeretek 

Az akkumulátorok töltöttségi állapotának ismerete sokszor döntően meghatározza, hogy igényel bármiféle beavatkozást, karbantartást, ezért fontos hogy nagy biztonsággal meg tudjuk ítélni az akkumulátorunkat áramforrás szempontjából.

 

A töltöttségi állapot hatása az akkumulátor jellemzőire

A alábbi ábrán az elektrolit sűrűségének változását szemléltetjük , a töltési és kisütési folyamat alatt egy állandó nagyságú töltő illetve terhelő áramot használva.

 

 Elektrolit sűrűségének változása normál áramú töltés és kisütés esetén

 

Az ábrából láthatjuk, hogy a feltöltött forrásunk elektrolit sűrűsége 1,28kg/dm3 az a kisütés végére kb. 1,12kg/dm3-re csökken. A töltöttségi állapot tehát sűrűségméréssel meghatározható. Azt azonban ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a kisütő áram nagysága befolyásolja a kivehető töltésmennyiséget, annak a sav sűrűség végső értékére hatása van. (Túl nagy áram esetén nincs lehetősége a teljes átalakulásra az aktív masszának. Részletek az „akkumulátor kapacitás” résznél.) Tehát a töltöttségi állapot megítélésére csak a normál áram nagyságrendjébe tartozó kisütés vagy töltés esetén használható fel teljes biztonsággal. Ekkor is feltétel az, hogy az elektrolit szint és – sűrűség eredetileg megfelelő értékűre volt beállítva. A előző megállapításokból azt a fontos következtetést is levonhatjuk miszerint, az elektrolit összetételén változtatni kizárólag csak feltöltött állapotban célszerű, hiszen az ehhez állapothoz tartozó összetétel, amit nagy biztonsággal ismerünk.

A soron következő ábrán egy akkumulátorcella üzemi és nyugalmi feszültségének változását figyelhetjük meg mely a kisütési folyamat során (állandó, konstans áram esetén).

Egy akkumulátorcella feszültségének változása normál áramú kisütés során

 

A kisütési folyamat nem közvetlenül töltés után kezdődik, tehát az üresjárati feszültség le tud, csökkeni a nyugalmi értékre, azaz 2,12V –ra. A kapocsfeszültség a terhelés kezdetén viszonylag rohamosan csökken, majd ezt követően csak alig mérhetően változik. A kisütési folyamat vége felé kb. 9.-10. órában ismételten rohamossá váló feszültség esés a kisütési folyamat végét jelzi. Ennél a pontnál meg kell szakítani a terhelést, mert az ún. mélykisütés károsíthatja az akkumulátorunkat. A terhelés megszakítása után a telepünk üresjárati feszültsége 1,9-1,96V nyugalmi értékre emelkedik.

A következő ábrán egy akkumulátorcella üzemi és nyugalmi feszültéségét ábrázoljuk normál állandó áramú töltés során.

 

Egy cella üzemi, és nyugalmi feszültségének változása normál áramú töltés esetén

A kapocsfeszültség a töltés kezdetén viszonylag gyorsan növekszik, majd az emelkedés lassul 8-9.-óráig egyenletesen változik. 2,4V elérése után ismételten rohamos feszültségnövekedést tapasztalhatunk, és a töltést erős gázfejlődés kíséri. A feszültség növekedést ez esetben haladéktalanul meg kell akadályozni, a töltőberendezés lekapcsolásával. A töltés megszakítása mintegy 30 perc után az akkumulátor feszültség beáll a nyugalmi feszültségre. Itt meg kell mindenképpen említeni, hogy a „régi” hagyományos trafós töltőkkel, könnyen túl tudjuk tölteni az akkumulátorunkat, mely a karbantartás helyett inkább károsító hatást fog elérni, ellenben a fejlett automata töltőberendezések alkalmazásával ez a túltöltés elkerülhető. Sajnálatosan a mai napig is lehet vásárolni hagyományos trafós töltőket, melyek általában ezt a gázképződési határt nem pontosan állítják a töltés folyamán. Át kell gondolnunk minden esetben hogy mit, szeretnénk elérni az akkumulátorunkkal kapcsolatosan, ha már töltjük azt. A mi javaslatunk, illetve az előbb leírtak ismeretében a legjobban bevált töltőberendezéseket javasoljuk ezen belül is CTEK termékeket.

Személyautó akkumulátor töltő: CTEK MXS 5.0

Teherautó akkumulátor töltő (12V): CTEK MXS 10.0

Teherautó akkumulátor töltő (24V): CTEK MXS 25

Munka akkumulátor töltő: CTEK Time & GO

Motorkerékpár töltő: CT5 PowerSport

 

 

Gázfejlődés, túltöltés, vízfogyasztás

 

A normál ólomakkumulátorok töltése során másodlagos folyamatként gázfejlődést tapasztalhatunk. Ezt a jelenséget már megismerhettük az életünkben akár egy fizika, illetve kémia órán, hiszen tudjuk, hogy az egyenáram bontja a vizet. Ez az akkumulátorok belsejében, a következőképen alakul: a pozitív elektródán oxigén, míg a negatív hidrogén keletkezik.

 

A gyártók számára igencsak nagy fejtörést jelent ez a jelenség, hiszen a fentebb említett folyamat hatással van a telep jellemzőire. Mivel a gáz formában lévő oxigén és hidrogén az elektrolit vizéből keletkezik, a folyamat elektrolitszint-csökkenéssel jár, mely az akkumulátor belsejében sűríti az elektrolit összetételét, így annak a pótlására mindig kizárólag csakis ion-cserélt vizet kell használni.

 

A vízveszteséget előírások korlátozzák, azaz szabványba foglalták. Ez a szabvány nem más, mint a gondozásmentes akkumulátor szabvány

 

De mit is kell erről a szabványról tudni, és ki kaphatja meg? A szabvány a következő vizsgálatokon alapul:

 

Első lépésként egy feltöltött akkumulátor tömegét 0,05% pontossággal meg kell mérni. Ezután vizsgálandó telepet egy 40C0 hőmérsékletű fürdőbe kell helyezni majd 500 órán keresztül 14,4V állandó feszültséggel kell tölteni. E töltési időszak után a telepünk tömegét újra meg kell mérni , és ha töltés után mért tömegvesztés nem haladja meg a 6 gramm/Ah, akkor az általunk tesztelt akkumulátor további vizsgálat következik mely az indító képességet ellenőrzi. A vizsgálat eredménye alapján akkor lehet megfelelőnek, gondozásmentesnek tekinteni, ha a 30s terhelés hatására az üzemi feszültség nem esik 7,2V alá.

 

Az elektrolit szint csökkenését nem csak a gázfejlődés, de a párolgás is előidézheti. A szellőzőfuratokon keresztül elsősorban vízpára, kis mennyiségben pedig savpára is a szabadba jut. A vízfogyasztás csökkentése fontos akkumulátor tervezői feladat, mert ezzel az energiatároló karbantartási ciklus ideje jelentősen növelhető. E szempontból lényeges továbbá az, hogy az energiatároló ne töltse túl az akkumulátort, tehát a szabályzó a generátor feszültségét megfelelő értéken korlátozza.A legmodernebb akkumulátorokban olyan mértékben sikerült a vízfogyasztást redukálni, hogy azt élettartamuk alatt egyáltalán nem igényelnek utántöltést.

 

A gázfejlődésnek más nem kívánt hatása is lehet, mivel az oxigén és hidrogén egy része, különösen a töltöttség előrehaladtával a hatóanyag belsejében keletkezik. Amíg egy időegység alatt csak kevés gáznak kell a porózús hatóanyag belsejéből kilépni, nincs probléma. Ha azonban a kilépő gázok mennyisége nagy a buborék nem képes az aktív anyagból kijutni, és az a hatóanyag egyes darabkáit szétfeszíti, lerobbanthatja a rácsról. A jelenség masszahullást eredményez.

 

A gázfejlődés intenzitását az akkumulátor szerkezeti felépítésén kívül egy más tényező is befolyásolja. Amíg az akkumulátor töltöttségi foka alacsony a hatóanyag elektrolittal érintkező felületénél gyakorlatilag nem keletkezik gázbuborék, hiszen itt a villamos áram hatására az ismert kémiai folyamat játszódik le. Ekkor gázképződést csak a lemezrács illetve a cellákat összekötő hidakon tapasztalhatunk.A töltés előrehaladtával  hatóanyag már csak egyre kisebb felületen alakul át , egyre nagyobb lesz az felület hányad, amely már oldhatatlan , hiszen a töltés következtében átalakult. Fontos hogy normál áram esetén 14,4V feletti feszültségnél érjük el azt a határt, amikor a gázképződés már olyan mértékű lehet , hogy az említett hatóanyagot is károsító buborékképződés is létre jöhet. Felhívjuk a figyelmet azonban három fontos szempontra.

 

  1. A normál áram a tényleges kapacitás 10%-a, azaz nem az akkumulátorra feltüntetet névleges értéket kell figyelembe venni, ezért inkább biztonsági okokból a normál áram meghatározásához egy használt forrásnál becsüljük alul a tároló képességet.
  2. Egy feltöltött akkumulátor 1/20 nagyságú árammal való töltésével kiszámítható idő alatt teljesen elbonthatjuk az elektrolitot. Ez a gondozásmentes, zárt rendszerű akkumulátoroknál nincs lehetőségünk a vizet visszapótolni, azaz az akkumulátorunk teljesen használhatatlanná válik.
  3. Az egyik legfontosabb, ami a régebbi szabályozatlan töltő berendezéseknél előfordulhatott, miszerint egy feltöltött telep további töltése áramerősségtől függően rács korróziós folyamot tart fenn, mely egy bizonyos határ felett az aktív massza szétesését, és a rácsszerkezet stabilitását csökkenti.

 

Összegezve: a vízbontás során gázok képződnek, mely vízfogyasztást eredményeznek. A vízfogyasztás csökkentésére több fejlesztés is napvilágot látott, de talán a leghatékonyabb megoldás a „labirint fedél” melyben a gáznemű anyagok kellőképpen lehűlnek, kicsapódnak, majd folyadék állapotuknál fogva vissza folynak az akkumulátor belsejébe. Ilyen labirint fedéllel ellátott akkumulátorok: Varta akkumulátor, Bosch akkumulátor, és a legtöbb Johnson Controls által gyártott akkumulátor. A töltés, mint ahogy olvashattuk, kezdetben egy igen nagy szakértelmet megkövetelő folyamat volt, de mára már az „okos, intelligens töltő berendezéseknek „hála, egy pofon egyszerű műveletté vált. Ne feledjük tehát, hogy amikor egy töltő berendezést megvásárolunk, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie, és hogy az általunk használt akkumulátorra milyen hatással lehet. Személy szerint mindig arra törekszünk, hogy ügyfeleink a lehető legtovább tudják használni a gépjárműveikben használni a telepeiket, és ehhez a lehető legjobb minőségű töltőberendezéseket forgalmazzuk , mint pl. a CTEK akkumulátor töltő.

 

"Kifogástalan segítőkészek minden tanácsot használati módot elmondanak. Értik a dolgukat."

Wolf

 

"Nem adódott semmi problémám. A rendelésre gyorsan megkaptam a visszaigazolást és az ebben foglaltaknak megfelelően másnap délelőtt a terméket. Azóta is használom minden gond nélkül."

Dunabarát

"Nagyon segítőkészek voltak. Bár nem volt raktáron az áru és alapból csak 4-5 munkanapon belül tudták volna szállítani, de jeleztem, hogy sürgősen kellene és elintézték, hogy hamarabb megkapjam. Köszönöm.

Minőségi termékeket forgalmaznak, széles a választék és kedvezőek az árak."

 

"Nagyon rugalmasak voltak a boltban, a megrendelés után egyből visszahivtak egyeztetni"

 

"Egyszerű ügyintézés, 1 munkanapon belüli szállítás , minőségi árú korrekt áron."

Isaac

"Ennyire segítőkész, szakszerű és vásárló centrikus hozzáállást korábban még nem tapasztaltam. Ezúton is köszönöm."

István Szabó

"Minden gördülékeny és eddig mindig volt minden készleten !

Akksit tőlük vásárolok már évek óta"

OS Tuning Kft

"Gyors, megbizható a legjobb áron kaptam meg az aksit"

István

"Teljesen véletlenül kerültem a webáruház oldalára. Első jó pont a kedvező ár, majd miután telefonon is érdeklődtem (korrekt tájékoztatás, jó hangulatú beszélgetés) egyértelmű volt, a vásárlásom. Valóban "Fer-Sales". Csak így tovább! "

 

"Gördülékeny ügyintézés, minden szempontból tökéletes volt minden."

"Az általam keresett akkumulátortöltőhöz több kiegészítő is található, kedvezőbb ár mint más webáruházakaban. Minden rendben volt."

 

"Ma reggel megrendeltem a terméket, másnap délben átvettem a futártól. Gyors, korrekt áruház, csak ajánlani lehet!"

Gabesz

"telefonon keresztül is segítőkészek voltak, delutan rendeltem, másnap már meg is kaptam."

Gábor

"Érdemes itt rendelni, minden úgy van ahogy leírták!"

 

"Gyors kiszolgálás, péntek délutáni rendelés, kedd délben érkezett, nagyon friss 1 hónapos akksi, rendesen feltöltve"

Imre

"Az akkumulátor amit rendeltem tökéletes kondícióban volt!"

András

"A korábbi pozitív tapasztalataim alapján vásárolok nagy bizalommal itt.

Probléma mentes volt a vásárlás. Köszönet érte 
sokadszor. Így további javaslattal nem élnék."

"Teljesen meg vagyok elégedve. Maximális segítőkészség, gyors szállítás, a termék tökéletes. Ha a jövőben akkumulátort vagy akkutöltőt kell vásárolnom, biztos, hogy újra tőlük fogom venni!"

 

"Nagyon segítőkészek! !! Érdemes tanácsot kérni a vásárláshoz.

Szívesen segítenek ha tanácsra van szükség!"

Női vásárló

"Nagyon jó áron találtam meg a kiválasztott akkumulátort, a visszaigazolások a megrendelesemről rendben megérkeztek."

András

"Teljesen meg vagyok elegedve, rendeles utan par perccel mar kapcsolatba is lepett velem az ugyfelszolgalat (telefonon is hivtak a szokasos email uzeneten kivul)."

paragazo

"Korrektek és gyorsak voltak. Az akksi kifogástalan állapotban megérkezett."

Zsombor

"A futár elcserélte a cuccomat mással, azonnal lekommunikálták, és másnapra itt volt a jó árú. Ötös! : )

Jó árak, gyors postázás."

Ufo

"A rendelt akkumulátor gyorsan megérkezett annak ellenére is, hogy az ünnepek előtti csúcsforgalom volt a futárszolgálatoknál. Érkezéskor rámértem a feszültségére: 12, 6 V - ahogy kell, szépen indul vele az autó."

Zoli

"Meglepően gyors volt a kiszállítás. (rendelèst követő napon) Valamint az általam talált legjobb áron."

Jenő

 

"Nagyon korektek voltak, azonnal elismerték a téves küldést és másnap megkaptam a jót."

"Értékelem, hogy előzőleg feltöltötték a motor akkumulátort savval, így rögtön tudtam használni. Köszönöm."

Norbert

Gyors ügyintézés, pontos tájékoztatás a termékről, hozzáértő kereskedői hozzáállás.

A bolt vásárlója

"Nagyon segítőkészek, kedvesek. A termék nem volt raktáron, ezért felhívtak, hogy mikor tudják küldeni."

Gabor

"Variáltam a rendelésemmel, még időben észrevettem, hogy mégsem fog beférni a kiszemelt akku, a magassága miatt. Megvettem online a magasat, de kértem türelmet, majd végül alacsonyabbat rendeltem. Többször beszéltünk telefonon, nagyon segítőkészek, türelmesek voltak! : ) A vett akkuval minden OK.

Jó áron vannak az akkuk, és hihetetlen, hogy 800 forintért elviszik bárhova 1 nap alatt a 15-20 kilós akkukat! : ) "

Noi

Minden rendben a boltal, csak ajánlani tudom mindenkinek! Az ügyfélszolgálat nagyon készséges!

Amigo

"Kedvező, de mégis friss gyártású akkumulátor és szakszerű választ is kaptam a rendelés előtt telefonon."

K.

"Harmadszor rendeltem toluk, mint az elozo esetekben is, most is gyorsan kuldtek a megrendelt arut. Batran ajanlom mindenkinek!"

A bolt vásárlója

"Pontos gyors kiszolgálás. 
Egyik nap megrendeltem másnap délelőttre megérkezett a termék. Csak ajánlani tudom őket. Az ügyfélszolgálatos hölgy is nagyon kedves segítőkész volt!"

Charles

"A neten talàlt fórumon olvastam erről az akkuboltròl. Azt olvastam, hogy csak fris gyàrtàsù akkumulàtort àrulnak. Ez valóban ìgy is van. Most szeptember végén rendeltem, 2018. Jùniusi az akkumulàtor. A boltba kerülése Szeptember elsó két hete."

"Egyszerű rendelés, gyors szállítás, kedvező árak. Csak ajánlani tudom az üzletet."

Pityu

"Kigogástalan terméktpasztalat. 
Kedvező ár. 
Ingyenes házhozszállítás a promóciós időn belül. 
24. órán belül már az autóban üzemelt az akkumlátor."

"A veboldal könyen használható és azt küldik amit rendeltél. Gyors és pontos a kiszállítás. Hamarabb megjöt a rendelésem mint az értesítés hogy a futárszolgálat átvete az általam rendelt terméket. Én csak ajánlani tudom mindenkinek."

"Telefonon is beszéltem az üzlettel, segítőkészek voltak és a rendelést egy napon belül megkaptam (ehhez 14: 00 előtt kell leadni a rendelést! )"

Anonim

"Azonnal hívtak, amint leadtam a rendelésem, hogy egyeztessünk a kiszállításról. Rugalmasan és rendkívül gyorsan ment minden!"

Gergő

"Nagyon elégedett vagyok a vásárlás folyamatával, a kiszállítás gyorsaságával, a termék minőségével."

Handa Miklos

 

 

"Nagyon figyelmesek. Felhívtak, hogy nincs a megrendelt termek. Másikat ajánlottak. Elfogadtam, nem bántam meg."

Bibi

"Korrekt kiszolgálás, számla és garancialevél kitöltve a csomagban és a legjobb netes áron, illetve ingyenes házhozszállítással történt, 50k felett."

Vitya

"Korrekt gyors kiszolgálás, ajánlom mindenkinek. Az opció amivel a terméket választottam egy nappal növelte volna a kiszállítás idejét ezért telefonon megkerestek a kérdéssel , hogy mi legyen."

A bolt vásárlója

"A termék megrendelése egyszerű és gyors volt. A kiszállítás is időre, pontosan történt. 
Nem először vásároltam itt, mindig pontosan azt kaptam amit vártam. 
Szükség esetén a jövőben is igénybe veszem szolgáltatásukat."

Andor

"Csak pozitívot tudok mondani, nagyon elégedett vagyok a bolttal is és a termékkel is! 5 csillag!"

 

Kisgyerek

 

Csak pozitívot tudok mondani, nagyon elégedett vagyok a bolttal is és a termékkel is! 5 csillag!

 

Kisgyerek

"Ügyintézés gyors, rendelés után azonnal visszajeleznek. Bármiféle kérésre rugalmasan reagálnak."

 

Jasper

 

"Rendkívül rugalmasak, telefonon sikerült módosítani a rendelést, amiről azonnal kaptam is e-mailt.

Nagyfokú rugalmasság, vevőközpontúság."

"Villámgyors kiszállítás, megbízható bolt, kiváló termék! 
Köszönjük"

Ildikó

"Minden a legnagyobb rendben volt! Legközelebb is itt fogok vásárolni! Nagyon készségesek és tájékoztatnak mindenről! Az termék tökéletes és a megbeszéltek szerint hozzájutottam."

Zoltán

 

"Segítőkész és türelmes volt az eladó a telefonban amikor érdeklődtem. Több infót adott mint amit vártam : ) Egyáltalán nem akart lerázni (úgy, mint ahogy más boltokban teszik. )"

"A megrendeléstől a szállításig mindenről tájékoztattak. A számlák és egyéb tájékoztatók nagyon részletesek és átláthatóak. 
Meg vagyok elégedve a bolt által nyújtott szolgáltatással!"

Laci

"Fantasztikusan gyors volt es a termek mindenben egyezett azzal amit leirtak rola."

Barak

Korrekt ár-amit kértem azt meg is kaptam, profi csomagolásban.

 

A bolt vásárlója

Nagyon jó terméket sikerült vásárolnom. Gyorsan kiszállították, minden rendben volt.

 

Áron

"Legközelebb is vásárolnék ennél a boltnál! !!

Rugalmasan kezelték, hogy először nem tudtam kp-ban fizetni, ezért kihozták másnap a csomagot"

Sneci001

"Mindket rendelesem 2 nap alatt megerkezett. Arban es kiszallitasban is verhetetlennek bizonyultak eddig, csak ajanlani tudom a boltot."

paragazo

"Akkutöltőt rendeltem. Minden rendben volt. Csomagolás szép, tartós. Szállítás rövid. Telefont felveszik, ha mégsem, visszahívnak. Ajánlom."

A bolt vásárlója

"Egyszerű vásárlási procedúra volt, köszönöm!"

 

"Fantasztikusan gyors volt es a termek mindenben egyezett azzal amit leirtak rola."

Barak

"Mindket rendelesem 2 nap alatt megerkezett. Arban es kiszallitasban is verhetetlennek bizonyultak eddig, csak ajanlani tudom a boltot."

paragazo

"Csak megerősíteni tudom amit korábbi vásárlók már előttem írtak. Jó ár és gyors ügyintézés. Rendben volt minden.

Azt gondolom mindenük meg van ami ebben a témakörben szóba jöhet."

hatam

"Rendelés után másnap már megérkezett a rendelt termék. Korrekt, gyors. Csak ajánlani tudom mindenkinek."

Gábor

"Olcsó ár, megbízható bolt! Ajánlom mindenkinek!

Pozitív eladók, rengeteg termék, első alkalommal rossz akkut rendeltem... másnap már vissza is kaptam a rendelés árát"

Joe

"Olcsó ár, megbízható bolt! Ajánlom mindenkinek!

Pozitív eladók, rengeteg termék, első alkalommal rossz akkut rendeltem... másnap már vissza is kaptam a rendelés árát"

Joe

"Ü. F. -szolgálat KIVÁLÓ, Minőség KIVÁLÓ! Amiért tőlük vásároltam

A vásárlói vélemény. A tetszetős és jól áttekinthető honlap.

Korrekt Kiszolgálás Készséges tájékoztatás. Nagyon jó ár. érték arány. Mindenkinek csak ajánlani tudom."

"Gyors, pontos, segítőkész, szaktanácsadás személyesen és telefonon is (régebbi tapasztalat)."

Gyula

"Az ügyfélszolgálat segitokesz volt, mivel tanácsával megváltoztattam a rendelést másik termékre."

Gyuri

"A megrendelés feldolgozását szinte azonnal megkezdték és aznap feladásra került a megrendelt termék és másnap kézhez is kaptam.

A keresett termék raktáron volt és gyors másnapra történő kiszállítás."

Tibor

"Könnyű rendelés, kifogástalan árú-minőség, gyors szállítás.

Amiért tőlük vásároltam
Kevésbé keresett és persze egyben drága kategóriájú árú is kapható kedvezőbb áron (motorakku) - készletről..."

Sándor

"Nagyon jó bolt. Gyors pontos nagyon profik.

Amiért tőlük vásároltam
Jó termékek jó áron..."

A bolt vásárlója

"Jó tapasztalataim vannak, elégedett vagyok Önökkel.

Pont olyankor adtam le a rendelést amikor a bolt zárva tartott, amit én nem vettem figyelembe, de erről és a szállítás időpontjáról értesítettek. A szállítás az ígért időpontban pontosan megtörtént.

Nem volt hátrányom a vásárlással kapcsolatban. A korábban vásárlásomért is megkaptam a kedvezményt. Elégedett vagyok a szolgáltatásukkal."

 

janosistvan.schweiger

Nagyon készséges és kimerítő szakmai felvilágosítást kaptam, minden felmerülő kérdésemre! Csillagos ötös! !!

 

Amiért tőlük vásároltam

Jó árak, gyors és kedves kiszolgálás, gyors kiszállítás!

Laci.

Meggyőző és lényegre törő termék bemutatás, udvarias segítőkész és hozzáértő ügyfélszolgálat. Mindenkinek csak ajánlani tudom

Amiért tőlük vásároltam
Gyors kiszolgálás és szállítás

"A megrendelés után néhány perccel már telefonon egyeztettünk, minden rendben volt a vásárlás, kiszállítás folyamán. Csomagolás ok. A számla és a garanciapapír rendben megérkezett."

 

A bolt vásárlója

"Ügyfélszolgálat: +++++
Kiszállítás: +++++
Termék: +++++
10 évvel járnak az átlag magyar boltok előtt.

Amiért tőlük vásároltam

szakszerű-gyors-pontos szolgáltatás."

gabusg

"Folyamatos ertesitest kaptam az aru státuszaról, a történesekről. Az aru minősege, csomagolasa rendben volt. Ár/érték arányban a legjobb találat. Elegedett vagyok, bátran ajánlom."

"Többször is rendeltem innen, megbízható bolt.
Időben megjött a termék és kiválóan működik."

"Tökéletes 100%-ban ajánlom mindenkinek.

 

Amiért tőlük vásároltam

Gyorsak, megbízhatóak, készségesen kompromisszumra hajlandóak"

"Nagyon készséges és kimerítő szakmai felvilágosítást kaptam, minden felmerülő kérdésemre! Csillagos ötös! !!

 

Amiért tőlük vásároltam

Jó árak, gyors és kedves kiszolgálás, gyors kiszállítás!"

 

"A megrendelés után néhány perccel már telefonon egyeztettünk, minden rendben volt a vásárlás, kiszállítás folyamán. Csomagolás ok. A számla és a garanciapapír rendben megérkezett."

"Folyamatos ertesitest kaptam az aru státuszaról, a történesekről. Az aru minősege, csomagolasa rendben volt. Ár/érték arányban a legjobb találat. Elegedett vagyok, bátran ajánlom."

 

"Folyamatos ertesitest kaptam az aru státuszaról, a történesekről. Az aru minősege, csomagolasa rendben volt. Ár/érték arányban a legjobb találat. Elegedett vagyok, bátran ajánlom."

 

"Ügyfélszolgálat: +++++
Kiszállítás: +++++
Termék: +++++
10 évvel járnak az átlag magyar boltok előtt.

szakszerű-gyors-pontos szolgáltatás."

 

gabusg

"Tapasztalatom jó, árut sértetlenül megkaptam.

Korábbi vásárói vélemények miatt választottam ezt a megoldást."

"A bolt felülete egyszerü, könnyen átlátható, logikusan felépített. A fizetési opciók széles körüek.

Itt találtam meg a szállítással is kalkulálva a legjobb áron a kiszemelt akkut.
Kiemelkedöen gyors rendelüeskezelés és szállítás."

"Rendelés korrekt kezelése, több fizetési lehetőség. Pontos szállítás, gyors szakmai tanácsadás!
Kell ennél több?"

"A kapcsolattartó telefonos megkeresés alkalmával készséges és segítőkész volt. Ahogy ígérte 2. nap megérkezett az akkumulátor."

A bolt vásárlója

"A megrendelés egyszerű volt, nem volt kötelező regisztrálni. Négy napos ünnep első napján rendeltem és az ünnepek után a második munkanapon megkaptam az árut. A bolt tájékoztatása megfelelő volt, a szállítás az ígért időben megtörtént."

"gyorsan, kultúráltan szállítottak, a megrendelt árú az elvárt minőségű. Meg vagyok elégedve a bolttal és a szállítással egyaránt."

A bolt vásárlója

"Gyorsan volt szükségem egy új akkumulátorra, itt megtaláltam a megfelelőt. A szállítási határidő is megfelelt, így megrendeltem. Ezután abszolút simán és gördülékenyen ment minden és a rendelt cikk a telefonon (ők vették fel velem a kapcsolatot) megbeszéltek szerinti időpontban meg is érkezett hozzám. Mind az áruval, mind az ügymenettel maximálisan elégedett vagyok. Ajánlom másnak is."

Ervin

"Rendelés előtt telefonon érdeklődtem, készségesen tájékoztattak. 30 perc mulva jött az üzenet, hogy átadták a futárnak. Másnap meg is kaptam.

 

Amiért tőlük vásároltam

Gyors szállítás, kedvező árak, profi értékesítők"

Lajos

"Nagyon jó kommunikáció, gyors szállítás, kitöltött garancialevél.

Amiért tőlük vásároltam

Verkäufer sprechen Deutsch + Englisch = Az eladók németül és angolul beszélnek."

Chris